Τετάρτη, Οκτωβρίου 7

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Τι ισχύει για το μέτρο

mpotiliarisma-kifisos

Πλησιάζει η ημέρα καταβολής των φετινών τελών κυκλοφορίας με το μέτρο καταβολής με τον μήνα να βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας δύο μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού

των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ.

Η επιλογή χρονικού διαστήματος άρσης, εάν γίνει, είναι δεσμευτική και δεν παρέχεται η δυνατότητα εκ νέου, εντός του 2020, άρσης της ακινησίας και κυκλοφορίας του οχήματος με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με αναλογική καταβολή.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έχει ήδη γίνει άπαξ χρήση του δικαιώματος άρσης και ο κάτοχος, ενώ έχει επιστρέψει εμπρόθεσμα τα στοιχεία κυκλοφορίας στη ΔΟΥ και έχει θέσει εκ νέου το όχημα σε ακινησία, επιθυμεί να άρει την ακινησία αυτή και πάλι, δύναται να το κάνει μόνο καταβάλλοντας τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας αφαιρουμένου του ποσού που έχει ήδη καταβληθεί.

Κατ’ αναλογία, οποιοδήποτε νέο αίτημα μετατροπής του αρχικού αιτήματος άρσης της ακινησίας (π.χ. από έναν σε δύο ή τρεις μήνες ή για το υπόλοιπο του έτους κλπ.), δεν γίνεται δεκτό, καθώς η απαλλαγή χορηγείται άπαξ και για το συγκεκριμένο αρχικό χρονικό διάστημα.

Η αλλαγή χρονικού διαστήματος πραγματοποιείται μόνο εφόσον καταβληθούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας με αφαίρεση του ποσού που αρχικά είχε καταβληθεί.

Η δυνατότητα αυτή προϋποθέτει μετατροπή του αρχικού αιτήματος, δηλαδή πριν από τη λήξη του μήνα για τον οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2021

Καμία μεταβολή δεν αναμένεται να υπάρξει στα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OΡΕΝ, τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στα TaxisNet περί τα τέλη Νοεμβρίου και το ποσό πρέπει να πληρωθούν έως και τις 31 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής τους, ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται με πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν από 22 έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο του οχήματός τους και το έτος ταξινόμησης και η καταβολή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει και με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις.

Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας

Όσον αφορά στα ποσά, ανά κατηγορία, που αφορούν οχήματα από το 2006 και μετά, αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:

Από 1.072 έως 1.357 κυβικά: 135 ευρώ.

Από 1.358 έως 1.458: 255 ευρώ.

Από 1.549 έως 1.738: 280 ευρώ.

Ακόμη:

Από 1.739 έως 1.928: 320 ευρώ.

Από 1.929 έως 2.357: 690 ευρώ.

Από 4.001 και πάνω: 1.380 ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .