«Απειλούν την οικογένειά του...» - Η ενέργεια που οδήγησε τον Τσιόδρα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας


Ο Σωτήρης Τσιόδρας, γιατρός και επικεφαλής λοιμωξιολόγος για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών της ημέρες του lockdown κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.

Ωστόσο, η απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από τις τακτικές ενημερώσεις για την πορεία του ιού στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διαφωνίες με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο ο «Βηματοδότης» έρχεται να δώσει μία νέα διάσταση.

Σύμφωνα με τη στήλη ο Σωτήρης Τσιόδρας δέχεται απειλές τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του. Οι διάφοροι συνωμοσιολόγοι που κυκλοφορούν τον έχουν βάλει στο στόχαστρο με αποτέλεσμα ο γιατρός να φοβάται.

«Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι λοιμωξιολόγοι και οι νοσοκομειακοί γιατροί κρούουν διαρκώς τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν δραστικότερα μέτρα. Ωστόσο ο κεντρικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο Σωτήρης Τσιόδρας – παραμένει ενεργός και δραστήριος αλλά αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις γιατί διάφοροι ανεγκέφαλοι από το πλήθος των συνωμοσιολόγων που κυκλοφορούν εκεί έξω τον συκοφαντούν απειλώντας τον ίδιο και την οικογένειά του –, προσφέρει ακόμα λίγο χρόνο, μέχρι να έχει ακριβέστερα και ποιοτικότερα επιδημιολογικά στοιχεία. Οπότε μάλλον θα περιμένουμε λίγες μέρες και ενδιαμέσως μπορεί να πειστεί ο κ. Τσιόδρας να εμφανιστεί και να εξηγήσει με τον γνωστό μειλίχιο λόγο του στο ευρύ κοινό την αξία και τη σημασία της τήρησης των προληπτικών μέτρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 https://www.periodista.gr