Τρίτη, Οκτωβρίου 20

Η σημασία της αντιπολίτευσης στη Βουλή


Βασίλης Βιλιάρδος...

Η αποστολή της αντιπολίτευσης στη Βουλή είναι να ελέγχει την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων επειδή δεν ελέγχεται πλέον από τα ΜΜΕ – λόγω του ότι τα έσοδα τους εξαρτώνται κυρίως από την κρατική διαφήμιση στη συνεχιζόμενη εποχή των μνημονίων και της φτώχειας, οπότε έχουν πάψει να είναι ανεξάρτητα.
Αυτή είναι στην ουσία η αιτία που με έστειλαν και μας έστειλαν στη Βουλή οι Έλληνες – οι οποίοι όμως, εάν θέλουν πραγματικά να γνωρίζουν πώς ή εάν γίνεται σωστός έλεγχος, θα πρέπει να παρακολουθούν την τηλεόραση της Βουλής ή τις αναρτήσεις των βίντεο των ομιλιών των βουλευτών στα κανάλια τους (https://www.youtube.com/channel/UCqQ2V_7QUU1hfdT-NHx2ybA), αφού τα ΜΜΕ δεν προβάλουν τίποτα σοβαρό.
Προφανώς ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός, από τα υποταγμένα στη Γερμανία αντιπολιτευόμενα κόμματα των μνημονίων – ενώ όταν μία κυβέρνηση έχει 158 βουλευτές, πόσο μάλλον ένα άλλο συνοδοιπόρο κόμμα (όπως είναι σήμερα το ΚΙΝΑΛ, όπου πρόσφατα ο κ. Α. Λοβέρδος δήλωσε δημόσια ότι δεν γνώριζε πως το κόμμα του συγκυβερνάει με τη ΝΔ - αν και ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια, ακόμη και όταν τα επικρίνει), μπορεί να ψηφίζει τα πάντα, χωρίς να ρωτάει κανέναν.
Όταν δε ένα κόμμα έχει μόλις 10 βουλευτές, ακόμη και όταν δουλεύουν 16 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, όπως συμβαίνει με εμάς, δεν προλαβαίνει να αξιολογήσει τους νόμους όπως πρέπει και να ελέγξει σωστά την κυβέρνηση – ενώ όταν οι Πολίτες δεν παρακολουθούν τη Βουλή και τις κοινοβουλευτικές δράσεις, δεν είναι υπεύθυνοι ψηφοφόροι και δεν πρέπει να κατηγορούν κανέναν άλλο για τη λανθασμένη διακυβέρνηση της χώρας, εκτός από τον εαυτό τους.
Ο έλεγχος τώρα της κυβέρνησης πρέπει ασφαλώς να είναι αντικειμενικός, χωρίς κομματικά ή/και ψηφοθηρικά κριτήρια από την αντιπολίτευση – αφού το θέμα δεν είναι η δική της επιτυχία, αλλά αυτή της Ελλάδας που εξαρτάται απόλυτα από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις αποφάσεις της. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ενεργούν ούτε οι βουλευτές, ούτε το κόμμα με κριτήριο την επανεκλογή τους – αφού τότε προέχει το ιδιοτελές συμφέρον από το συλλογικό καλό.
Εκτός αυτού δεν πρέπει να εξαρτώνται οικονομικά από τη βουλευτική τους έδρα, ούτε το κόμμα από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης – αφού διαφορετικά δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Αυτό κάνουμε εμείς, ελπίζοντας να το καταλαβαίνουν οι Πολίτες, για το δικό τους συμφέρον – γνωρίζοντας όμως πως δέκα μόλις βουλευτές δεν μπορούν να κάνουν θαύματα, όσο και αν το θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .