Σάββατο, Οκτωβρίου 3

Εξοργισμένος ο Μακρόν: Αν δεν βάλετε κυρώσεις, θα βάλω μόνος μου

Εξοργισμένος ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την τροπή που πήραν τα πράγματα το βράδυ της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Μακρόν μίλησε μόνο μια φορά, πριν αρχίσει το δείπνο των ηγετών, με τον Γάλλο να λέει «αν δεν βάλετε κυρώσεις, θα βάλω μόνος μου».

Με τη γερμανική γραμμή «συντάχθηκαν» Ισπανία και Μάλτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, όταν πήρε το λόγο ο πρωθυπουργός της Μάλτας βρήκε ισχυρό αντίλογο από τον Ιρλανδό ομόλογό του.

Ωστόσο, να σημειωθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει «απολύτως ικανοποιημένος», ενώ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός αντικατέστησε τη λέξη «κυρώσεις» με τη λέξη «συνέπειες».

«Είναι εξίσου σαφές όπως αποτυπώνεται στην παράγραφο 20 ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει μονομερή επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Hellasnow στο twitter

tribune.gr

 /hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .