Δευτέρα, Οκτωβρίου 12

Πύρρος Δήμας προς Ακρίτα: «Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Ελληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία»

pyrros708a

Οργή έχει προκαλέσει στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών, και όχι μόνο, άρθρο της Έλενας Ακρίτα  όπου ουσιαστικά εξυμνεί όσους αντιστάθηκαν και πολέμησαν την Χρυσή Αυγή κατά το πέρασμα της από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία αναφέρει, είναι και ο Πύρρος Δήμας για ενα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2014 μέσα στην Βουλή. Αυτό που έχει προκαλεσει οργή, είναι πως στην περιγραφή της του περιστατικού και της στάσης του Πύρρου, η Ακρίτα τον αναφέρει ως αλβανικής καταγωγής πρωταθλητή.

Στο άρθρο της η Ακρίτα γράφει:

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας – ναι, έχει σημασία – με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πύρρος Δήμας έστειλε στην Έλενα Ακρίτα το παρακάτω μήνυμα όπου την σφάζει με το γάντι δείχνοντας την ενόχληση του:

Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπο μου στο άρθο σας στα Νέα. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Ελληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλως θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολυ!

Πύρρος Δήμας

Πηγή: himara.gr