“ΕΜΦΥΛΙΟΣ” ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ Λ@ΘΡΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ! ΠΟΙΟΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ;

1

Έλληνες δυο ταχυτήτων στην υπεράσπιση των συνόρων μας; Κι όμως, συμβαίνει στον πολύπαθο Έβρο!

Πιο συγκεκριμένα, καταγγελίες κατά μερίδας Εβριτών για την στάση τους τον περασμένο Μάρτιο, όταν βοήθησαν τις αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις να αποτρέψουν την μαζική εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών απ’ την Τουρκία, έχει προκαλέσει έρευνα της Δικαιοσύνης με δεκάδες μάρτυρες και από τα δυο στρατόπεδα να παρελαύνουν από το εισαγγελικό γραφείο.

Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του Evros-news.gr, ήδη από την Εισαγγελία Ορεστιάδας έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες για τα γεγονότα που συνέβησαν στις περιοχές δίπλα στον ποταμό Έβρο και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Η καταγγελία έγινε από εκπαιδευτικό, κάτοικο της Ορεστιάδας, με βάση όσα έγραψε δημοσιογράφος των Αθηνών, ο οποίος σε ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει εκείνο το χρονικό διάστημα, τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή, σε αθηναϊκή ιστοσελίδα με την οποία συνεργάζεται. Σε αυτό υποστήριξε ότι βρέθηκε μπροστά σε σύλληψη λαθρομεταναστών από αγρότες της περιοχής των Φερών και μάλιστα όταν αντιλήφθηκαν και τον ίδιο, τον προπηλάκισαν, του πήραν το κινητό και τον χτύπησαν, ενώ το ίδιο είχαν κάνει και με λαθρομετανάστες που είχαν “συλλάβει”. Έτσι τουλάχιστον κατέθεσε…

Υπήρξε επίσης καταγγελία και μήνυση από τον κάτοικο Αθηνών Παναγιώτη Δημητρά, γνωστό για την ενασχόληση του με διάφορες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται με θέματα υποστήριξης λαθρομεταναστών. Μάλιστα, ο Δημητράς έχει μηνύσει τους πάντες, ακόμη και την “Κιβωτό του Κόσμου”. Μια από αυτές τις ΜΚΟ είναι και το «Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων» που καταγγέλλει και κάνει μηνύσεις συχνά για παράνομες επαναπροωθήσεις.

Έτσι, η Εισαγγελία Ορεστιάδας ξεκίνησε να καλεί για καταθέσεις κατοίκους του Έβρου προκειμένου να αποφασιστεί στην συνέχεια αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη και σε ποιους αφού η μήνυση είναι αόριστη. Ήδη κατέθεσαν ως μάρτυρες (και όχι κατηγορούμενοι) για την υπόθεση, ο γνωστός νομικός της Αλεξανδρούπολης Πάρης Παπαδάκης, πρόεδρος του συλλόγου καλυβιέρηδων ψαράδων και κυνηγών στο Δέλτα, οι οποίοι στις κρίσιμες στιγμές… έβαλαν πλάτη και βοήθησαν στην αποτροπή εισβολής των ορδών που εξαπέλυσαν ως ασύμμετρη απειλή ο Ερντογάν και η Τουρκία. Γεγονός που υπενθυμίζουμε πως είχε καταγγείλει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατάθεση ως μάρτυρας έδωσε και ο πρώην πρόεδρος του συγκεκριμένου συλλόγου Χρήστος Πασχαλάκης, που είναι ένας από τους ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μάρτυρας υπέρ της καταγγελίας που έγινε για την στάση των Εβριτών τον περασμένο Μάρτιο, κατέθεσε και γνωστός δημοσιογράφος του νομού, ο οποίος έχει πολλές φορές αρθρογραφήσει εναντίον των καλυβιέρηδων του Δέλτα και έχει έρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση μαζί τους.

Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον ποια θα είναι η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης. Γιατί, όπως συνέβη και στην περίπτωση της καταδικαστικής απόφασης του νεαρού κτηνοτρόφου απ’ τις Φέρες με φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή για την συμπλοκή με τους παράνομα εισελθόντες στο ελληνικό έδαφος Τούρκους, κάποιοι δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι οι Εβρίτες αντιστάθηκαν και βοήθησαν αστυνομία και στρατό να αποτρέψουν παραβίαση των συνόρων της χώρας μας.

πηγή: evros-news.gr

 https://www.makeleio.gr

_

_

Translate my blog to

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εγγραφείτε τώρα