Τρίτη, Οκτωβρίου 6

Ο αρραβώνας Γεννηματά-Τσίπρα, περνάει μέσα από τις "ανθρωπιστικές" οργανώσεις Σόρος...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα σοσιαλδημοκρατικό. Είναι κόμμα σοσιαλιστικό.
Η σοσιαλδημοκρατία αποτελεί σωσίβιο του σύγχρονου μονοπωλιακού καπιταλισμού. 
Η ομοιότητα της σοσιαλδημοκρατίας με το σοσιαλισμό
είναι όση και η ομοιότητα του φάντη με το ρετσινόλαδο.
Η σοσιαλδημοκρατία είναι μια προσπάθεια
διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος (…)
Τα σύνορα με τη σοσιαλδημοκρατία:
Η γερμανική σοσιαλδημοκρατία δεν είναι παρά μια έντεχνη έκφραση
ενός αστικού κόμματος. Είναι δηλαδή ένα κόμμα που πιστεύει πως
πρέπει να κρατήσει την κοινωνική ειρήνη,
αλλά και το καπιταλιστικό σύστημα...»
Ανδρέας Παπανδρέου

Έχουμε σημειώσει πολλές φορές πως μετά την αποτυχία του υπερεθνικού κεφαλαίου

να επιβάλει ένα "ευρωπαϊκό σύνταγμα", επέβαλαν τις "Συνθήκες" και μια κλίκα διορισμένων υπαλλήλων των τραπεζιτών, που δεν λογοδοτούν σε καμία κυβέρνηση και κανέναν λαό.

Έτσι, το υπερεθνικό κεφάλαιο για τον πειθαναγκασμό των λαών της Ευρώπης ωθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα στον "διπολισμό" -πλησίον του αμερικάνικού συστήματος-, δηλαδή την κυριαρχία της λεγόμενης "κεντροαριστεράς" και "κεντροδεξιάς", που άλλωστε συγκυβερνούν σε πολλές χώρες και κυρίως στη Γερμανία του 4ου Ράιχ. Στην Ευρώπη τα σοσιαλιστικά κόμματα διαλύθηκαν και μετατοπίστηκαν: στην κεντροαριστερά, μαζί με τα ευρωκομμουνιστικά κόμματα (σοσιαλδημοκρατία) και την "κεντροδεξιά". Φαινόμενο που ήδη συμβαίνει και στην Ελλάδα, όταν λεγόμενα πρωτοκλασάτα στελέχη-υπουργοί του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, μετακινήθηκαν στον πρώην ΣΥΡΙΖΑ και τη...

Νέα Δημοκρατία.
«Η αστική δημοκρατία είναι ένα πτώμα. Πέθανε ακριβώς τη στιγμή που γραφόταν η διακήρυξη των "Δικαιωμάτων του Ανθρώπου", όπου εγγυάται τα πάντα εκτός από την κοινωνική ισότητα των ανθρώπων κι ένα πτώμα δεν έχει δικαίωμα να βρομίζει την ατμόσφαιρα: πρέπει να θαφτεί. Το καθήκον των αληθινών επαναστατών είναι ν' ανοίξουν ένα τάφο και να ρίξουν μέσα την αστική δημοκρατία.»
Ρικάρδο Φλόρες Μαγόν (1874-1922)
«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini
 
Η "εφημερίδα των Συντακτών", εύστοχα σηματοδοτεί σήμερα την ενότητα του αστικού πολιτικού συστήματος. Σε μια χώρα κι όχι πατρίδα, που είναι σε αποικιακή σχέση, με "αριστερά" και δεξιά μνημόνια 99 χρόνων, πλήρη εξάρτηση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. του 4ου Ράιχ, υποτελή στη λατρεμένη σύμμαχο Τουρκία... βρέθηκε η ενότητα του αστικού συστήματος που διαχειρίζεται τις υποθέσεις του κεφαλαίου στην πατρίδα μας: αντιφασισμός!

Λες κι οι νεοναζί, ή χρήσιμοι ηλίθιοι της "χρυσής αυγής" δεν ήταν/είναι δημιούργημα και χρήσιμο εργαλείο του συστήματος. Μαζί με την "τρομοκρατία" αποτελούν τις χρήσιμες εφεδρείες στη φαρέτρα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος. Κι οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα, αυτής της καθεστωτικής οργάνωσης γίνονται φερετζές για να συγκαλυφθούν τα εγκλήματα των εντολοδόχων των τραπεζιτών. Όπως οι μάσκες στα νηπιαγωγεία για να συγκαλυφθεί η εξαθλίωση, το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας και της Δημόσιας Παιδείας στους "επενδυτές" της "ελεύθερης αγοράς".

«Ο αντιφασισμός είναι το χειρότερο προϊόν του φασισμού»
Amadeo Bordiga, ιδρυτής του Κ. Κ. Ιταλίας
στέλεχος της 3ης Διεθνούς, με σκληρούς αγώνες
εναντίον της μασονίας, που σημάδεψαν την
πολιτική του δράση, ιδεολογικός-πολιτικός "πατέρας"
και δάσκαλος του Antonio Gramsci
Σ' αυτή τη μεγαλειώδη "αντιφασιστική" συσπείρωση δεν θα μπορούσε ν' απουσιάζει το κόμμα "κιναλ", που θέλει να θωρεί πως είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ποιος μπορεί να είναι ο νονός που θα δώσει το αντιφασιστικό αγίασμα, αλλά και να σηματοδοτήσει την "ενότητα των σοσιαλδημοκρατών"; Μα φυσικά η "δικαιωματικοί" του Αλέξη.

Ας δούμε ποιοι και ποιες στελεχώνουν την εκδήλωση του κιναλ για τον "αντιφασισμό"...

1. Βασιλική Γεωργιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου... της "Μεγάλης Αντιεθνικιστικής Σχολής του ΣΥΡΙΖΑ" (Ρεπούση, Αναγνωστοπούλου και σια).  Έχει επιμεληθεί την ελληνική έκδοση του συλλογικού τόμου Η Ακροδεξιά – Ιδεολογία, πολιτική, κόμματα (2004).

Όμως, η μεγάλη, συγκλονιστική και τιτάνια παρέμβαση της στην πάλη εναντίον της ακροδεξιάς, είναι όταν μαζί με άλλες 270 "προσωπικότητες" (sic!) υπέγραψαν το εμετικό κείμενο υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ (7 Απρίλη 2004) και πήραν την πληρωμένη απάντηση από τον Κυπριακό λαό.

2. Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος της γνωστής Μ.Κ.Ο - Σόρος... "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου", όπου διαδέχθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χριστόπουλο, καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, ψεύτης σε βαθμό κακουργήματος, που προήχθη από την εγχώρια Μ.Κ.Ο. του, στην επίσης δική του Μ.Κ.Ο. "Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, (Fédération Internationale des Droits de l’Homme)", μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που υποτίθεται υπερασπίζεται τα "Δικαιώματα του Ανθρώπου". Μια ΜΚΟ που δίνει μεγάλες μάχες, αγώνες... παλεύει για τα "δικαιώματα των Τούρκων" στη Θράκη, τα "δικαιώματα των Μακεδόνων" στην πρώην Μακεδονία και σήμερα Νότια Μακεδονία (μετά τις Πρέσπες και την αναγνώριση Βόρειας Μακεδονίας), που υπερασπίστηκε το σχέδιο Ανάν, αλλά και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο (δηλαδή τη διζωνική ομοσπονδία, την ουσιαστική διχοτόμηση. Ορισμένοι θα τον θυμούνται επειδή πρόλαβε τον Ερντογάν κι άνοιξε πρώτος θέμα "Συνθήκης της Λωζάννης" (2014), αλλά κι εκδίωξε από το ευρωψηφοδέλτιο του τότε ΣΥΡΙΖΑ τη "γύφτισσα" Σαμπιχά Σουλεϊμάν...

Ποια είναι η Μ.Κ.Ο. που θα διαπαιδαγωγήσει "αντιφασιστικά" κι "αντιρατσιστικά" όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση του κιναλ, μας το λέει ο γνωστός νομικός Γιάννης Ραχιώτης:

Εφημερίδα "Ο Δρόμος της αριστεράς", συνέντευξη στον Μιχάλη Σιάχο, 4 Απρίλη 2017: Γιάννης Ραχιώτης, δικηγόρος: Τι κρύβει η «έκρηξη» ΜΚΟ και η μαζική στρατολόγηση επιστημόνων
3. Λευτέρης Παπαγιαννάκης, επισήμως εκπρόσωπος των οργανώσεων του "φιλάνθρωπου" εκατομμυριούχου Σόρος.

4. Δημήτρης Ψαράς, δημοσιογράφος της "εφημερίδας των Συντακτών" του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση του κιναλ θα συντονίσει η δημοσιογράφος του Mega (Μαρινάκης) Τζίνα Μοσχολιού, πρώην σύζυγος του δημοκράτη βουλευτή της δεξιάς Μπογδάνου.

Στην εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει ΚΑΙ η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά... για να "ισορροπήσει" μια εκδήλωση του κόμματός της με απόλυτη διοργάνωση ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα θα κάνει και αναφορές στους μεγάλους αγώνες των Ευρωπαίων συντρόφων της εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού...

Δηλαδή δεν υποστηρίζουμε την "αντιφασιστική" ενότητα του συνόλου του πολιτικού συστήματος;

Θέλουμε, ή στηρίζουμε τους νεοναζί της "χρυσής αυγής";

Δεν είμαστε αντιφασίστες;

Δεν μας αρέσει η "αντιφασιστική" ενότητα με την ευκαιρία απόφασης για τον φασίστα φονιά του Παύλου Φύσσα;

«Η μάζα των διανοουμένων που μετατόπισε τον αγώνα υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων,
εντάσσοντας τον έτσι στον προοδευτικό κώδικα, ή στον κομφορμισμό της αριστεράς,
δεν κάνει τίποτα άλλο παρά το παιχνίδι εξουσίας:
όσο περισσότερο ο προοδευτικός διανοούμενος είναι φανατικά πεπεισμένος
για την αγαθότητα της δικής του συμβολής στην υλοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων,
τόσο περισσότερο, κατ 'ουσίαν, αυτός αποδέχεται τη σοσιαλδημοκρατική λειτουργία
που του επιβάλλει η εξουσία, καταργώντας, μέσω της πλασματικής και
συσσωρευμένης υλοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων, κάθε πραγματική διαφορετικότητα. Επομένως, αυτή η εξουσία προσλαμβάνει τους προοδευτικούς διανοούμενους ως δικούς της κληρικούς. Κι αυτοί έχουν ήδη δώσει σ' αυτή την αόρατη δύναμη μια αόρατη συναίνεση... κερδίζοντας στην τσέπη τους μια αόρατη ταυτότητα»
Pier Paolo Pasolini (5 Μάρτη 1922 – 2 Νοέμβρη 1975)

Όσο γι' αυτούς που επικαλούνται το λιγότερο κακό, η απάντηση από τον μεγάλο κομμουνιστή και διανοητή:

«Όποιος επιλέγει το λιγότερο κακό, αναπόφευκτα καταλήγει να έχει το χειρότερο»
Antonio Gramsci

«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι
σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άψογο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .