Σε καραντίνα το τμήμα θωρακοχειρουργικής του "Σωτηρία" ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ COVID-19 ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ, ΔΥΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Σε καραντίνα το τμήμα θωρακοχειρουργικής του "Σωτηρία"

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές και η Πολιτική Προστασία, μετά τη διαπίστωση ότι στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», εντοπίστηκαν πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού, εντός του θωρακοχειρουργικού τμήματος, το οποίο αμέσως αποκλείστηκε και βρίσκεται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέρος του τμήματος έχει κλείσει ήδη και απολυμαίνεται,

ενώ 30 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα. 

Την ίδια ώρα, 35 εργαζόμενοι της μονάδας βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά από τεστ που διενεργήθηκαν, ενώ ιχνηλατούνται τουλάχιστον 40 επαφές της ομάδας των γιατρών και νοσηλευτών που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν θωρακοχειρουργό, δύο αναισθησιολόγους και δύο νοσηλευτές.

Το νοσοκομείο εξαρχής χαρακτηρίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς στην Αττική για τον Covid-19.

Πέραν τούτου, ως γνωστόν, εξυπηρετεί ασθενείς που πάσχουν από νοσήματα του πνεύμονα και γενικώς από ασθένειες του θώρακος.

Το νοσοκομείο δηλαδή είναι σε μόνιμη βάση πλήρες ασθενών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αποτελούν από μόνοι τους ευάλωτη ομάδα ως προς τον Covid-19.

 https://www.zougla.gr/greece/article/se-karantina-to-tmima-8orakoxirourgikis-tou-sotiriahttps:/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.