Δευτέρα, Οκτωβρίου 19

Κρούσματα Covid-19 σε γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΜΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΙΟ - ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» - ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΔΟΜΗ

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές της χώρας τη Δευτέρα, εξαιτίας κρουσμάτων Covid-19 που εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη», στη λεωφόρο Μαραθώνος.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θετικές στον ιό βρέθηκαν μία εργαζόμενη και μία ηλικιωμένη γυναίκα, 88 ετών, που διαμένει στο γηροκομείο. Έχει ήδη ξεκινήσει

η διαδικασία της μεταφοράς τους σε νοσοκομείο αναφοράς, και συγκεκριμένα στο «Γ. Γεννηματάς». 

Σήμερα, Δευτέρα, αφού κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε rapid test στο γηροκομείο και εντοπίστηκαν τα κρούσματα. 

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, προβλέπονται οι σχετικές ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων, αλλά και η καραντίνα της δομής, όπως έχει ήδη συμβεί σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις στη χώρα μας. 

Η διαδικασία της ιχνηλάτησης βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο εν λόγω γηροκομείο διενεργήθηκαν τεστ για τον Covid-19 δύο φορές. Η πρώτη ήταν στις 15 Οκτωβρίου, κατά την οποία, αναφέρουν κάποιες πληροφορίες, εντοπίστηκε ακόμα ένα κρούσμα.

Σήμερα Δευτέρα όμως, ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου προχώρησε με δική του πρωτοβουλία σε διενέργεια rapid test σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στη μονάδα, από τα οποία προέκυψαν τα δύο προαναφερθέντα θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της επιδημίας, την περίοδο του lockdown, ο υπεύθυνος πήρε πρωτοβουλία και έθεσε σε καραντίνα φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στο γηροκομείο για 65 ημέρες προκειμένου να μην προκύψουν επαφές που θα έθεταν σε κίνδυνο τους διαμένοντες στη δομή.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν προκαλέσει και πάλι ανησυχία στο παρελθόν, καθώς θεωρούνται πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού. Στις 14 Οκτωβρίου, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως επιβλήθηκαν μέτρα καραντίνας για δέκα ημέρες σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν νέα κρούσματα σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και προέκυψε ακόμα μία περίπτωση μόλυνσης, σε μονάδα στο Μεταξουργείο.

 https://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .