Τρίτη, Οκτωβρίου 20

Eurobank: Χάκερς «έσπασαν» το web banking και διαρρέουν live τα στοιχεία των χρηστών – Tι λέει η Τράπεζα για την επίθεση που δέχεται


Τα συστήματά μας είναι ασφαλή, λέει η Τράπεζα

Πρωτοφανής επίθεση υποκλοπής στοιχείων ηλεκτρονικής τραπεζικής, «fishing attack» – Τα στοιχεία των πελατών της τράπεζας που υποκλέπτονται εν αγνοία τους αναρτώνται σε άλλη πλατφόρμα

Μαζική επίθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών του web- banking της Eurobank είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Τα στοιχεία μάλιστα, δημοσιοποιούνται άμεσα από άλλη πλατφόρμα!


Οι πελάτες της τράπεζας αφού «μπουν» στο σύστημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών «οδηγούνται» σε άλλη σελίδα όπου όμως καταγράφονται και υποκλέπτονται τα στοιχεία τους: Τόσο προσωπικά δεδομένα, όσο και κωδικοί τους στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Η επίθεση – fishing attack, όπως έχει επικρατήσει να λέγονται διεθνώς οι υποκλοπές – “ψάρεμα” στοιχείων χρηστών δεν γίνεται αντιληπτή από τους χρήστες, όμως, τα στοιχεία που υποκλέπτονται δημοσιοποιούνται στην πλατφόρμα telegram. Οι χάκερς που έχουν “σπάσει” τα συστήματα ασφαλείας της Eurobank έχουν αυτομάτως στη διάθεσή τους τα στοιχεία των πελατών που έχουν κάνει συναλλαγές τις τελευταίες ώρες, πράγμα που τους δίνει τη δυνατότητα να μπουν στους λογαριασμούς τους.

Εως αυτή την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση από την πλευρά της τράπεζας, ούτε ενημέρωση προς τους πελάτες της για τις πιθανές συνέπειες της επίθεσης που δέχονται τα συστήματά της.

Τι λέει η Eurobank

Μετά τη δημοσιοποίηση της επίθεση, η τράπεζα εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι χρήστες του web banking οδηγούνταν σε σελίδα -«αντίγραφο» της πραγματικής ιστοσελίδας της Τράπεζας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:

eurobank4_2
https://www.makeleio.gr/%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .