Πέμπτη, Οκτωβρίου 8

Oι ... «κηδεμόνες» μας μεταβάλλουν την Ελλάδα από χώρα σε… χώρο!!!


 ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δούλεψαν συστηματικά γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης

Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ δεν επέβαλε, αλλά ούτε καν προχώρησε σε σοβαρή αναφορά για οποιαδήποτε κύρωση προς την Τουρκία, που εξακολουθεί να τραμπουκίζει δύο κράτη – μέλη της ίδιας της, της επικράτειας.

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν πήρε τίποτε το χειροπιαστό από αυτήν την

Σύνοδο.

Ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν γίνεται να ακολουθούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά από την ΕΕ, για Λευκορωσία και Τουρκία, σήμερα έγινε συμμέτοχος σε αυτό ακριβώς το έργο. Ακολούθησε δουλικά μια Σύνοδο που επικεντρώθηκε στο (αντί – Ρωσικής χροιάς) ζήτημα της Λευκορωσίας, που φαίνεται πως απασχολεί την ΕΕ πολύ περισσότερο από τις αυτοκρατορικές βλέψεις του Χιτλερίσκου της Ανατολής…

Το αποτέλεσμα της Συνόδου;

Ξεκάθαρες κυρώσεις για Λευκορωσία και… «δημιουργική ασάφεια» σχετικά με την στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις της Συνόδου, ενώ τα Τουρκικά γεωτρύπανα συνεχίζουν να βολτάρουν ανενόχλητα γύρω από την Κύπρο και ο ΟΗΕ ανακοίνωσε επισήμως την ανάρτηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου.

Φανταστείτε τι θα είχε γίνει δηλαδή και αν δεν δήλωνε ικανοποιημένος…

Όμως και η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα – εκτός από το νέο ξεμπρόστιασμα των … «Μακεδονομάχων» που χαρακτήρισαν «ιστορική» την συμφωνία των Πρεσπών  – έγινε αφορμή για να φανερωθούν κι άλλα σημαντικά θέματα, που είναι άκρως ανησυχητικά.

Η ολοκληρωτική «παράδοση» της Κρήτης στους Αμερικάνους, με την αναβάθμιση της στρατιωτικής επιρροής των ΗΠΑ στο νησί και τον μόνιμο ελλιμενισμό του ελικοπτεροφόρου USS Hershel «Woody» Williams, αναμφίβολα ήταν ένα μήνυμα προς κάθε αποδέκτη, που ο Πρωθυπουργός ήθελε απεγνωσμένα να στείλει.

Τόσο απεγνωσμένα που – σαν γνήσιος Πρωθυπουργός προτεκτοράτου που νιώθει και που όντως είναι – θέλησε να εκφράσει εκ βαθέων, όλη του την υποτέλεια.

Και την εξέφρασε δηλώνοντας πως: 

«Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί και αυτά είναι πολλά».

Ο… προοδευτικός νέο – ραγιαδισμός του κ. Μητσοτάκη κατάφερε μέσα σε μία δήλωση να συγκρίνει την εθνεγερσία ενός έθνους με ιστορική συνέχεια χιλιάδων ετών (και όχι 200), με την Αμερικανική επανάσταση που οδήγησε στην δημιουργία ενός νεοσύστατου έθνους που μετράει 237 χρόνια ύπαρξης. Και μάλιστα προέβαλε την Αμερικανική επανάσταση ως κύρια πηγή έμπνευσης για την Ελληνική!

Ένας -ουσιαστικά -εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Άγγλων της Μητροπολιτικής Αγγλίας και Άγγλων των Αμερικανικών αποικιών, που ξέσπασε λόγω των δυσβάστακτων φόρων του… τσαγιού, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν η έμπνευση για την εθνεγερσία του σκλαβωμένου Ελληνικού έθνους, που έγινε για να αποτινάξει τον ζυγό από αλλόθρησκους και αλλοεθνείς κατακτητές!

Και το ειρωνικότερο όλων;

Τα είπε αυτά για να ικανοποιήσει έναν σύγχρονο… «αποικιοκράτη» της Σούδας και της Κρήτης, τον Μάικ Πομπέο!

Έναν εκπρόσωπο μιας χώρας που έσπρωξε την προηγούμενη ενδοτική κυβέρνηση να κινήσει τις διαδικασίες για να «τα βρει» με το κρατίδιο μιας άλλης φιλοαμερικανικής κυβέρνησης, αυτής των Σκοπίων.

Και έτσι να επιτύχει να βάλει στο χέρι τη Βόρεια Ελλάδα και την Μακεδονία, φέρνοντας στο τραπέζι την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Και τώρα, εκμεταλλεύεται την ένταση στα Ελληνοτουρκικά για να ισχυροποιήσει την παρουσία της και στο Νότιο άκρο της Ελλάδας, την Κρήτη.

Από Βορά έως Νότο, ένα απέραντο προτεκτοράτο!

Βέβαια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δούλεψαν συστηματικά γι’ αυτήν την εξέλιξη.

Ποιος ξεχνά άλλωστε και τις πρωτοβουλίες Καμμένου, για να γεμίσει όλη την Ελλάδα Αμερικανικές βάσεις;

Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης – υποτίθεται – χώρας, χαρίζει γη και ύδωρ προς μια δυτική υπερδύναμη, οι εκπρόσωποι αυτής της υπερδύναμης θα αρχίσουν να προχωρούν σε ολοένα και εσώτερα, σε πιο ευαίσθητα θέματα της Αποικίας τους…

Και όσο η αποθράσυνση του εθνικού μας… κηδεμόνα γιγαντώνεται, υποβοηθούμενη από την ενδοτικότητα των κυβερνώντων, οι παρεμβάσεις του στο εσωτερικό της χώρα μας, καταλήγουν να ανακοινώνονται ακόμα και δημόσια!

Τι μας είπε ο κ. Πομπέο ανάμεσα σε άλλα;

«Ο πρωθυπουργός και εγώ συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που θέτει η Ρωσία μέσω επιβλαβών ενεργειών επιρροής, όπως η διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία και η προσπάθειά της να εντάξει στα σχέδιά της την Ορθόδοξη Εκκλησία».

Δύο είναι τα σημεία αναφοράς σε αυτά τα λόγια του Πομπέο.

Πρώτον, το ότι κατηγορεί ανοικτά την Ρωσία ως κύριο υπεύθυνο για την διάδοση των λεγόμενων «fake news» στην Ελλάδα!

Τι ήθελε να πει ο κύριος Πομπέο, που δεν μας το έχει πει έως τώρα ο Πρωθυπουργός;

Τι να υποθέσουμε;

Μήπως συνδυάζεται αυτό το στοιχείο με την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, για καθολική «πάταξη» των «θεωριών συνομωσίας»;

Μήπως αυτό το στοιχείο δικαιολογεί την έντονη δράση από sites που το παίζουν «αστυνομίες διαδικτύου» και κατεβάζουν αναρτήσεις και άρθρα, κατά ριπάς;

Μήπως η ποινικοποίηση της διαφορετικής γνώμης και η σχεδόν απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης που παρατηρούμε να εξελίσσεται στην χώρα μας, έχει σχέση με την «περαιτέρω συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής;

Ποια οφέλη ακριβώς έχει η Ρωσία, ώστε να επιχειρεί να διασπείρει fake news σχετικά με τον covid – 19;

Ή ποια οφέλη ακριβώς έχουν οι ΗΠΑ, ώστε να δαιμονοποιούν τον ρόλο της Ρωσίας σε σχέση με τις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας;

Τι πόλεμος συμφερόντων παίζεται πίσω από την πλάτη των πολιτών;

Και με τι κόστος;

Μήπως έχουν δίκαιο αυτοί που υποστηρίζουν πως η κρίση αυτής της πανδημίας είναι περισσότερο πολιτικής φύσεως, παρά υγειονομικής;

Ποια είναι η θέση του κ. Μητσοτάκη σχετικά με την πεποίθηση που εξέφρασε ο κ. Πομπέο;

Η Ρωσική πρεσβεία ανακοίνωσε σχετικά με το θέμα πως : 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους να τραβήξουν την Ελλάδα στο αντιρωσικό μέτωπο.

Η αντιρωσική υστερία δύσκολα μπορεί να βρει ανταπόκριση στο φίλο ελληνικό λαό».

Το δεύτερο σημείο αναφοράς στις δηλώσεις Πομπέο είναι πως δεν δίστασε να προβεί σε μια ωμή παρέμβαση στα εκκλησιαστικά θέματα της Ελλάδας!

Η ανάμειξη των ΗΠΑ στη δημιουργία της σχισματικής ψευδο – εκκλησίας της Ουκρανίας, είναι γνωστή, όπως και οι αντιρωσικοί λόγοι για τους οποίους προωθήθηκε αυτή η «αυτοκεφαλία».

Η επιρροή που ασκούν στις κατά καιρούς αποφάσεις του Φαναριού είναι και αυτή γνωστή.

Είναι τουλάχιστον ειρωνικό – αν όχι και προκλητικό – να μιλά ο κ. Πομπέο για «ενέργειες επιρροής» της Ρωσίας σε εκκλησιαστικά θέματα, ενώ αυτό είναι μια τακτική που ασκεί – αρκετά συχνά – η δική του χώρα.

Δηλαδή το να επηρεάζει υπογείως το εκκλησιαστικό status σε άλλες χώρες.

Αυτό το υποκινούμενο σίριαλ των σχισματικών εκκλησιών που ξεπηδούν σαν μανιτάρια και ζητούν αυτοκεφαλία, ξεκίνησε με την Ουκρανία με τις ευλογίες Βαρθολομαίου και συνεχίζεται ως τις μέρες μας.

Εσχάτως έχει προκύψει και το θέμα της λεγόμενης «Μακεδονικής εκκλησίας».

Ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από τον Πατριάρχη να αναγνωριστεί το αυτοκέφαλο της σχισματικής «Μακεδονικής ορθόδοξης εκκλησίας-Αρχιεπισκοπής της Αχρίδας»…

Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να εξαντληθεί σε αυτές τις γραμμές.

Για να δούμε, τι θέσεις θα πάρει η εκκλησία της Ελλάδος απέναντι σε αυτό το νέο σχισματικό αίσχος, που μάλιστα χρησιμοποιεί και τον όρο :

«Μακεδονική» Εκκλησία.

Θα το δεχθεί; Θα αντιδράσει;

Τι συμφώνησε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Πομπέο, σχετικά με τον περιορισμό των Ρωσικών επιρροών στην Εκκλησία;

Ποια είναι η θέση του πάνω σε αυτό το θέμα;

Σε κάθε περίπτωση ας μην πανηγυρίζουν κάποιοι απερίσκεπτα, για την  λεγόμενη «αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ» που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του.

Πολλές φορές αυτά που ζητούν τα κράτη – «προστάτες», αποδεικνύονται χειρότερα ακόμα και από τους κινδύνους από τους οποίους υποτίθεται πως σε προστατεύουν.

Αν σε προστατεύουν και από αυτούς…

ΠΗΓΗ

 https://shmantikanea.blogspot.com/2020/10/o.html#more

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .