Κυριακή, Νοεμβρίου 29

Πόλη στις ΗΠΑ προσφέρει 10.000 δολάρια για να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες

Πόλη στις ΗΠΑ προσφέρει 10.000 δολάρια για να προσελκύσει ψηφιακούς νομάδες

Εάν κάποιος εργάζεται εξ’ αποστάσεως και θέλει να αλλάξει παραστάσεις, η πόλη Τάλσα στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ φαίνεται να του προσφέρει την καλύτερη επιλογή.

Σε μία προσπάθεια να αυξήσει τους κατοίκους της, η πόλη θα πληρώσει 10.000 δολάρια σε όσους ψηφιακούς νομάδες αποφασίσουν να μεταφερθούν και να ζήσουν εκεί για ένα χρόνο.

Το πρόγραμμα «Τulsa Remote», το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018, αναζητά 250 επιπλέον ανθρώπους που μπορούν να μετακινηθούν στην πόλη μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Ως επιβράβευση, οι νέοι κάτοικοι της πόλης θα λάβουν το σημαντικό αυτό ποσό που θα περιλαμβάνει τα έξοδα μετεγκατάστασης, μηνιαίες απολαβές και το υπόλοιπο ποσό μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους.

«Ξεκινήσαμε με στόχο να παρουσιάσουμε την Τάλσα στο έθνος και να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό και ποικίλο οικοσύστημα ταλέντων μέσα στην κοινότητα μας», δήλωσε στο CNN ο εκτελεστικός διευθυντής του Tulsa Remote, Μπεν Στιούαρτ.

«Επιδιώκουμε να φέρουμε ανθρώπους από διαφορετικές βιομηχανίες και με διαφορετικές δεξιότητες που θα φέρουν τις δουλειές τους μαζί τους στην οικονομίας μας, ενώ παράλληλα, η αύξηση του πληθυσμού είναι πάντοτε σημαντική», πρόσθεσε.

Η πόλη Τάλσα στις ΗΠΑ
H πόλη θα πληρώσει 10.000 δολάρια σε όσους ψηφιακούς νομάδες αποφασίσουν να μεταφερθούν και να ζήσουν εκεί. © Shutterstock

Μέχρι στιγμής, 400 άτομα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και μόλις τρία έχουν φύγει από την πόλη. Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που η πανδημία ανάγκασε περισσότερους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, πρόσθεσε ο Στιούαρτ.

Η πλειοψηφία των αιτούντων για το Tulsa Remote προέρχονται από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, ενώ περισσότερο από το 40% όσων υπέβαλαν αίτηση εργάζεται στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Tulsa Remote, άτομα από χώρες εκτός των ΗΠΑ δικαιούνται επίσης να υποβάλουν αίτηση, αρκεί να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα διαπιστευτήρια για να εργαστούν νόμιμα εντός των ΗΠΑ.

Για να υποβάλουν αίτηση, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών και άνω. Η ηλικία των όσων συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα κυμαίνεται από τα 22 έως τα 64 έτη.

Θα πρέπει επίσης να απασχολούνται ήδη σε ένα επάγγελμα που να επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως εργασία. Οσοι επιλεγούν, θα πρέπει να περάσουν από μια συνέντευξη μέσω βίντεο.

Οσοι κερδίσουν τη θέση θα πρέπει να ζήσουν στην πόλη των ΗΠΑ για ένα χρόνο. Οι νέοι κάτοικοι εισέρχονται στην πόλη σε κυλιόμενη βάση, οπότε δεν υπάρχει συγκεκριμένη προθεσμία για όσο διάστημα οι αιτήσεις είναι ανοιχτές.

Το πρόγραμμα προορίζεται για όσους έχουν εργασία πλήρους απασχόλησης εκτός της Πολιτείας και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν καθημερινά στο γραφείο. Οσοι εργάζονται σε υπηρεσίες μεταφορών και ντελίβερι δεν βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς.

«Εχουμε ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό διατήρησης στο 97%, καθώς πάρα πολλοί συμμετέχοντες συνδέονται πραγματικά με την πόλη κατά τη διάρκεια του ενός έτους», δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος του Tulsa Remote, Κέιτι Μπούλοκ.

«Τα μέλη μας ψηφίζουν, αγοράζουν σπίτια εδώ και συμμετέχουν εθελοντικά σε πολλές δραστηριότητες», τόνισε ο Στιούαρτ. «Αυτό είναι το μυστικό για την επιτυχία του Tulsa Remote, το στοιχείο ολοκλήρωσης της κοινότητας. Θέλουμε πραγματικά οι άνθρωποι να βλέπουν τον εαυτό τους στην Τάλσα για καιρό και να γνωρίσουν και να απολαύσουν την πόλη. Στόχος μας είναι να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι της Τάλσα».

Η Τάλσα δεν είναι η μόνη πόλη στις ΗΠΑ που προσπαθεί να δελεάσει νέους κατοίκους με μετρητά. Νωρίτερα φέτος, η Τοπίκα, πρωτεύουσα της Αμερικανικής πολιτείας Κάνσας, πρόσφερε σε ανθρώπους έως και 15.000 δολάρια για να μετακινηθούν εκεί και το Βορειοδυτικό Αρκάνσας έδωσε 10.000 δολάρια – και ένα ποδήλατο βουνού – σε νέους κατοίκους.

με πληροφορίες από Travel + Leisure

 ravelestate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .