Προς επίταξη 200 κλινών στη Θεσσαλονίκη ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΑ

Προς επίταξη 200 κλινών στη Θεσσαλονίκη

Προθεσμία μίας ώρας σε ιδιωτικές κλινικές για να παραδώσουν 200 κλίνες Covid, έδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας έδωσε διορία μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, να παραδώσουν άμεσα τις κλίνες για τη νοσηλεία των βαρέων περιστατικών από τη Θεσσαλονίκη, διαφορετικά το υπουργείο θα προχωρήσει σε επίταξη.

«Σας καλούμε όπως ζητήσετε από τα μέλη σας να μας ορίσουν σήμερα μέχρι τις 21:00,200 κλίνες για νοσηλεία ασθενών Covid-19 εντός της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχιση της ομαλής νοσηλείας των νοσηλευομένων τους και η εύρυθμη λειτουργία των κλινικών τους  και να αποφευχθεί η λήψη αναγκαστικών μέτρων της καθολικής επίταξης» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες κλινικών προβάλλουν αντιρρήσεις λόγω υψηλού κόστους αλλά και λόγω προστασίας των υπόλοιπων ασθενών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιωτικών κλινικών δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια τέτοια απόφαση λόγω του κόστους των φαρμάκων και του οξυγόνου, ενώ υπάρχει αδυναμία και σε επίπεδο κλινών.

Ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών αρνήθηκε να δώσει τις κλίνες

Σε δηλώσεις του προς τη Ζούγκλα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Γρήγορης Σαραφιανός είπε ότι αρνήθηκε να δώσει 200 κλίνες για Covid, στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας τα εξής: «βάσει των επιδημιολόγων δεν μπορούμε να ανακατέψουμε τους ήδη νοσούντες στις κλινικές μας με τους Covid. Κτηριακά αυτή τη στιγμή οι ιδιωτικές κλινικές μας δεν μπορούν να διαχωριστούν ώστε να προφυλαχτούν οι νοσηλευόμενοί μας με υποκείμενα νοσήματα και με Covid. Αρνηθήκαμε να τους δώσουμε τις 200 κλίνες για Covid καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των ήδη ασθενών μας».

Το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη παραμένει σε ασφυκτική πίεση καθώς σχεδόν όλες οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι κατειλημμένες ενώ τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό αριθμό. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα  ο ΕΟΔΥ, στην συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 774 κρούσματα κορωνοϊού.

Το έγγραφο του υπ. Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020,