Πέμπτη, Νοεμβρίου 19

Σαρηγιάννης: Χωρίς μέτρα θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως

sarigiannis

Τι λέει ο καθηγητής του ΑΠΘ για τα ημερήσια κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους

«Χωρίς μέτρα θα φτάναμε ακόμα και τα 23.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα, έως τώρα ήταν γνωστό πως τον Δεκέμβριο θα φτάναμε τα 8.000 κρούσματα ημερησίως, προσέθεσε ο καθηγητής μιλώντας στον σταθμό Status FM.

«Μετά όμως η αύξηση είναι εκθετική, και θα φτάναμε τα 23.000 κρούσματα μέχρι το τέλος του έτους αν δεν έπαιρνε η κυβέρνηση τα μέτρα», είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μειωμένη κατά 10-15 % είναι η μετάδοση του κορωνοϊού, ωστόσο το lockdown είναι 10-15% λιγότερο αποτελεσματικό εξαιτίας της χαλαρότητας που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων πρόληψης.

«Είτε εμείς θα εφαρμόσουμε πιο αυστηρά τα μέτρα ή να τεθούν πιο αυστηρά μέτρα. Πρέπει να δείξουμε σύνεση στην εφαρμογή των μέτρων», συμπλήρωσε ο κ.Σαρηγιαννης. Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .