Δευτέρα, Νοεμβρίου 2

ΚΟΥΛΗ ΤΑ ΑΚΟΥΣ; – ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ΒΑΖΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: «ΕΧΕΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ» – Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

5dcda95c1f0000d806dee6ff

Η Βουλγαρία έχει απειλήσει ότι θα εμποδίσει την πορεία των Σκοπίων στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν αναγνωρίσει ότι η εθνική της ταυτότητα και η γλώσσα της έχουν βουλγαρικές ρίζες, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα στο Reuters .

«Η ανησυχία μας προέρχεται από τους ατελείωτους ισχυρισμούς σχετικά με τη μακεδονική μειονότητα στη Βουλγαρία. Η αναγνώριση των βουλγαρικών ριζών θα τερματίσει αυτό», δήλωσε ο Ζαχάριεβα.

Εάν τα Σκόπια συμφωνήσουν, η Ζαχάριεβα θα πει ότι η Σόφια είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τη μακεδονική ως μία από τις επίσημες γλώσσες του γείτονά της και να αναγνωρίσει τη μακεδονική ταυτότητα.

«Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση, ούτε το δικαίωμά τους να αποκαλούν τη γλώσσα τους όπως θέλουν. Είμαστε έτοιμοι να επιβεβαιώσουμε τις τρέχουσες πραγματικότητες, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν την ιστορική αλήθεια», είπε.

Ο Ζαχαρίεβα υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία, η οποία έχει επικεντρώσει την πρώτη θητεία της στην εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το 2018, στην ταχεία ένταξη των εθνών των Δυτικών Βαλκανίων στο μπλοκ, θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην επίσημη έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια τον επόμενο μήνα, εκτός εάν και οι δύο πλευρές μπορέσουν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Ο Κούλης τα ακούει όλα αυτά ή απλά… πετάει αετό και φοβάται μη και δεν μπουν τα Σκόπια στην ΕΕ;

 https://www.makeleio.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .