Πέμπτη, Νοεμβρίου 12

Πρίμα μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ ακούει τη «Λίμνη των Κύκνων», θυμάται και χορεύει ξανά - Βίντεο


Η φράση το «σώμα θυμάται» βρίσκει απόλυτη ταύτιση στην περίπτωση της Marta C Gonzalez, μιας πρώην πρίμα μπαλαρίνας που τα τελευταία χρόνια της ζωής της στιγματίστηκαν από το Αλτσχάιμερ.

Ένα συγκινητικό βίντεο έχει κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου δείχνοντας πως οι αληθινές αγάπες δεν χάνονται ούτε από τις πιο σκληρές αρρώστιες.

Στην περίπτωση της Marta C Gonzalez, η αγάπη αυτή δεν είναι άλλη από το κλασσικό μπαλέτο.

Η πρώην πρίμα μπαλαρίνα που έπασχε από Αλτσχάιμερ μεταμορφώνεται ξανά σε κοριτσάκι όταν της βάζουν να ακούσει τη «Λίμνη των Κύκνων».

Αμέσως το κορμί της θυμάται τις κινήσεις της χορογραφίας και ακολουθεί τον ρυθμό της μουσικής σαν να μην έχει περάσει μέρα από την εποχή που βρισκόταν στη σκηνή ενώ βρίσκεται καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Marta C Gonzalez, που πέθανε το 2019, υπήρξε πρίμα μπαλαρίνα για το μπαλέτο της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ΄60 και εκτέλεσε τη συγκεκριμένη χορογραφία το 1967.

 

 

 https://sputniknews.gr/viral/202011108825455-prima-mpalarina-me-altshaimer-akouei-ti-limni-ton-kyknon-thymatai-kai-horeuei-xana---vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .