Πέμπτη, Νοεμβρίου 5

Αποφύγετε τις δίαιτες… αστραπή


Όσοι χάνουν απότομα βάρος με κάποια δίαιτα express κινδυνεύουν τελικά να ξαναπάρουν γρήγορα τα κιλά που έχασαν ή ακόμα και να αυξήσουν περισσότερο το βάρος τους σε σχέση με πριν.

Αυτό συμβαίνει, επειδή προκάλεσαν μεταβολές στον τρόπο που ο εγκέφαλός τους αντιδρά στις καταστάσεις του στρες, με συνέπεια να ωθούνται να φάνε μεγάλες ποσότητες φαγητού, όταν είναι αγχωμένοι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το στρες αναγκάζει το σώμα να απελευθερώσει ορμόνες όπως η κορτιζόλη, που τροφοδοτούν το αίμα με ενέργεια σε μορφή σακχάρου, ώστε ο οργανισμός να μπορεί να φύγει μακριά από έναν κίνδυνο (πραγματικό ή φανταστικό).

Αν το άγχος είναι χρόνιο, η κορτιζόλη αυξάνεται σε χρόνια υψηλά επίπεδα, που μπορεί να προκαλέσει αύξηση της όρεξης και τελικά του βάρους.

Μια απότομη δίαιτα κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στο στρες της καθημερινής ζωής, καθώς πυροδοτεί στον εγκέφαλο την πιεστική ανάγκη για λήψη τροφής.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .