Δευτέρα, Νοεμβρίου 2

Ο Τραμπ παρουσιάζεται ως μισότρελος και ο Μπάϊντεν, ως "ήρεμη δύναμη"... Όποιος κι αν βγει τελικά, εμείς και ο κόσμος τα ίδια θα παθαίνει!

Καθώς απομένουν ελάχιστες ώρες, για τις "πιο κρίσιμες εκλογές, στις ΗΠΑ", όπως τις χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ, οι Έλληνες είναι μονόπλευρα ενημερωμένοι, για το "προφίλ" των υποψηφίων.
Ο Τραμπ παρουσιάζεται ως μισότρελος και ο Μπάϊντεν, ως "ήρεμη δύναμη".
Για τον Τραμπ έχουν γραφτεί και ακουστεί πάρα πολλά.
Για τον Μπάϊντεν, ωστόσο, πολλά έχουν αποκρυφτεί.
Δεν τον αποκαλεί, τυχαία, "sleepy Joe" (κοιμισμένο Τζο), ο Τραμπ.
Χρησιμοποιεί αυτόν τον υπαινιγμό, για να δηλώσει την... γνωστική βλάβη, που σχετίζεται με την ηλικία (άνοια), ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για "παραφροσύνη".
Το ότι η υγεία του Μπάϊντεν δεν είναι καλή, έγινε εμφανές, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου.
- Μιλώντας, το καλοκαίρι του 2019, σε μια οργάνωση, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ψηφοφόρων Ασιατικής και Λατινο-Αμερικανικής καταγωγής είπε ότι "τα φτωχά παιδιά είναι τόσο ταλαντούχα όσο και τα λευκά παιδιά". Μετά από αυτό δίστασε και συνέχισε, βάζοντας κόμμα: "πλούσια παιδιά, μαύρα παιδιά, ασιατικά παιδιά ".
- Σε μια συζήτηση με συναδέλφους του Δημοκρατικούς, είπε ότι "υποστηρίχθηκε από τη μοναδική γυναίκα γερουσιαστή αφροαμερικάνικης καταγωγής" (την Κάρολ Μοσέλι-Μπράουν). Για ένα πεπειραμένο κοινό, αυτό προκαλεί πρώτα γέλιο (γιατί δεν ήταν η μόνη, αλλά η πρώτη αφρικανική-αμερικανική γυναίκα που έφτασε στη Γερουσία) και στη συνέχεια σε κάνει να σκεφτείς ότι αυτό το είπε ένας άνθρωπος, που εργάστηκε στην Γερουσία, για 36 χρόνια και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να γνωρίζει τους συναδέλφους του.
- Σε μία άλλη καλοκαιρινή του δήλωση είχε πει ότι από το 2007 150 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν πεθάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω πυροβόλων όπλων, και τώρα 120 εκατομμύρια έχουν πέσει θύματα του κοροναϊού. Αυτό μπορεί ν΄αποδοθεί στο γεγονός ότι ο Μπάϊντεν μπερδεύει "εκατομμύρια" και "χιλιάδες". Από τότε, ωστόσο, η υγεία του έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που όχι μόνο άρχισε να κάνει λάθη, αλλά επίσης σταμάτησε και να παρατηρεί τα λάθη του.
- Στην αρχή του πρώτου τηλεοπτικού ντιμπέιτ με τον Τραμπ, ο Μπάϊντεν φάνηκε να μην κάνει λάθη και να κινείται στα σωστά πλαίσια, αν εξαιρέσουμε το τρέμουλο των χειλιών του. Και τότε ο Τραμπ μπήκε, στην επίθεση, αναφερόμενος, στον γιο του Τζο, τον Χάντερ. Εναν τοξικομανή, εθισμένο στις δωροδοκίες και κατηγορούμενο, από τους Ρεπουμπλικάνους, ότι πήρε χρήματα από την Ουκρανική εταιρία πετρελαίων "Μπουρίσμα", για την πολιτική προστασία που παρέχει ο πατέρας του. Έξαλλος ο Μπάϊντεν απάντησε, πολύ συναισθηματικά σ΄αυτήν την επίθεση: "Ο γιος μου υπηρέτησε ένα χρόνο στο Ιράκ, έλαβε ένα χάλκινο αστέρι (συμπεριλαμβάνεται στα δέκα κορυφαία στρατιωτικά βραβεία των ΗΠΑ)... Δεν ήταν χαμένος, αλλά πατριώτης"
- Μιλάς για τον Χάντερ; Ρώτησε έκπληκτος ο Τραμπ, ακούγοντας τέτοιους ηρωισμούς, για τον εθισμένο στον τζόγο και την κοκαϊνη Χάντερ.
- Μιλάω, για τον Μπο, (ο μεγαλύτερος γιός του, ένας πραγματικά άξιος άνθρωπος, που πέθανε από καρκίνο το 2015) είπε ο Μπάϊντεν.
Δεν μπερδεύει μόνο την πραγματικότητα, αλλά ακολουθεί και δικά του προγράμματα.
- Είπε ότι θα εξαλείψει σταδιακά τη βιομηχανία πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς «μολύνει τα πάντα». Ακόμη και ο Τραμπ έμεινε έκπληκτος από μια τέτοια δήλωση, ζητώντας από το πετρελαιοπαραγωγό Τέξας, την Οκλαχόμα, την Πενσυλβάνια, το Οχάιο (και τα δύο τελευταία είναι τα πιο σημαντικά αμφιλεγόμενα κράτη) να θυμούνται αυτές τις λέξεις. Και τότε ο Μπάϊντεν συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να απαγορεύσει την τεχνολογία της υδραυλικής θραύσης (μια εξαιρετικά μη οικολογική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου) με αποτέλεσμα να μείνουν άναυδοι οι οικολόγοι και οι επίμονοι Δημοκράτες.
- Ξέχασε το κείμενο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας.
- Ξέχασε, για ποια θέση είναι υποψήφιος. "Ως υπερήφανο μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, είμαι υποψήφιος για την Γερουσία".
- Ξέχασε ακόμα και το όνομα του αντιπάλου του. "Αλλα τέσσερα χρόνια κυριαρχίας του Τζωρτζ, χμ χμ Τζωρτζ χμ χμ θα βρεθούμε σε μια κατάσταση χμ χμ αν εκλεγεί ο Τραμπ"
Αυτό το διαβόητο λάθος με τον Τζωρτζ, τα ΜΜΕ, το απέδωσαν στο ότι ο Μπάϊντεν απαντούσε, σε ερώτηση του οικοδεσπότη της εκπομπής, με το όνομα Τζωρτζ. Μόνο που αυτός δεν του έκανε καμία ερώτηση. Άλλη μία φαντασίωση των ΜΜΕ.
Όποιος κι αν βγει τελικά, εμείς και ο κόσμος τα ίδια θα παθαίνει!
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .