Πέμπτη, Νοεμβρίου 19

Σε συναγερμό το Μαξίμου για τη Βόρεια Ελλάδα ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

COVID-19: Ραγδαία η εξάπλωση του κορονοϊού σε Βόρεια Ελλάδα

Σε συναγερμό το Μαξίμου για τη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και ανησυχία από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα, επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο που αναζητά τρόπους για να περιορίσει την έξαρση του ιού.

Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 3.209 κρουσμάτων με τα 905 από αυτά, να εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις επέστρεψε από το Άμπου Ντάμπι και αύριο συγκαλεί νέα, με τη συμμετοχή των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης.

Ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εξάλλου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα ζητώντας να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο κατά την ενημέρωση της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου για τον κορωνοϊό, την οποία έκανε ο υπουργός Υγείας Βασ. Κικίλιας.

«Η διασπορά του κορωνοϊού έχει επίπτωση σε καθέναν από εμάς και πιέζει το εθνικό σύστημα υγείας. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι στο "κόκκινο", ενώ ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, όπως είπε ο υπουργός Υγείας στην ενημέρωση, ζήτησε να τονιστούν ιδιαίτερα οι περιοχές: Γρεβενά, Πέλλα, Δράμα, Πιερία, Λάρισα, Φλώρινα, Χαλκιδική και ο Έβρος.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκεται η αυστηριοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα της χώρας ή ως έσχατη λύση ακόμα και το κλείσιμό τους, εξαιτίας της εισόδου εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Επιπλέον, υπάρχουν σκέψεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με νέους περιορισμούς και ελέγχους στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων.

Τέλος, η επιδημιολογική εικόνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για άρση των περιορισμών στις 30 Νοεμβρίου. Τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι η σταδιακή άρση θα ξεκινήσει προς το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Δεκεμβρίου με το άνοιγμα των σχολείων να βρίσκεται πρώτο στη λίστα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει το λιανικό εμπόριο και τελευταία θα ανοίξει η εστίαση. Αυτό που εξετάζεται αυτή την στιγμή είναι να ανοίξουν μόνο εστιατόρια με συγκεκριμένους περιορισμούς και υγειονομικά μέτρα και θεωρείται απίθανο το άνοιγμα μπαρ, κλαμπ και χώρων διασκέδασης.

 zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .