Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο οι εργασίες για το «Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών», όπως θα ονομάζονται οι φυλακές που θα αντικαταστήσουν τον Κορυδαλλό.

Στις 10:30 άρχισε η κατεδάφιση κτηρίων στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ της περιοχής, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το καινούριο κτήριο. Τα εγκαίνια των εργασιών έγιναν παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Η κατασκευή των νέων φυλακών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του zougla.gr:

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατασκευή θα γίνει με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης θα υπάρχουν προαύλια πτερύγων 1.000 τετραγωνικών μέτρων με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοιχτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμεΑ, κλινικές (γενικής νοσηλείας και ψυχιατρική κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολείο και γυμναστήριο.

Επιπλέον θα κατασκευαστούν επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα λειτουργήσει και Τμήμα Μεταγωγών.

 https://www.zougla.gr/greece/article/ksekinisan-i-ergasies-gia-tin-kataskevi-ton-neon-filakon-ston-aspropirgo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .