Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Γιώργος Νταλάρας: «Όσοι κακοποιούν τα ζώα είναι ''του γιατρού'' απλά δεν το ξέρουν»

Giorgos_Dalaras1

Ο σημαντικός Έλληνας ερμηνευτής δηλώνει εξαρτημένος «από την παρουσία και την αγάπη από τα ζώα και προς τα ζώα»

Ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε προσκεκλημένος στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» της ΕΡΤ 2 και μίλησε στην Τασούλα Επτακοίλη για τη μεγάλη αγάπη που έχει στα ζώα.

Με αφορμή τον σοκαριστικό ευνουχισμό σκύλου στα Χανιά τον Οκτώβριο από τον ιδιοκτήτη του, υπάλληλο της ΔΕΗ, ο Γιώργος Νταλάρας είχε διατυπώσει δημόσια την αντίδρασή του με ένα κείμενό του με τίτλο «Ζώα και υπάνθρωποι» στην ομογενειακή ιστοσελίδα Greekschannel.com, όπου αναφερόταν και στη σωτήρια παρέμβαση του κτηνιάτρου Κώστα Τερεζάκη.

«Ήταν σοκαριστικό αυτό που είδα. Δεν πίστευα ότι το 2020 θα είχαμε θέματα. Σε παλιότερες εποχές ναι. Το νταηλίκι στα ζώα είναι λίγο περίεργο. Προφανώς δεν είναι φυσιολογικές αυτές οι συμπεριφορές» ανέφερε στην εκπομπή.

«Έχω μια περίεργη σχέση με τα ζώα. Μπορώ να πω ότι είμαι εξαρτημένος από την παρουσία τους. Δεν θυμάμαι ούτε μια στιγμή στη ζωή μου από μικρό παιδάκι που να μην έχω μια γατούλα στα χέρια μου ή ένα σκυλάκι. Είναι όμορφα τα ζώα. Έχουν απομείνει λίγα ζώα με τα οποία μπορούμε να έχουμε επαφή. Έχουμε ξεκοπεί από τη φύση. Δεν είναι καλό αυτό για την ψυχή μας» συμπλήρωσε.



Αναφερόμενος στις κακοποιήσεις ζώων, εξήγησε: «Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα, δεν μπορούμε να κρίνουμε την κοινωνία συλλήβδην και οριζόντια. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ή να το πούμε πιο απλά είναι του γιατρού. Απλώς δεν το ξέρουν. Οι άνθρωποι που φέρονται έτσι στα ζώα, εξελίσσεται η βία μέσα τους και την περνάνε στην οικογένειά τους και στην κοινωνία. Με κάποιον τρόπο πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν τις γάτες από χαρά».

Ο σημαντικός ερμηνευτής θυμήθηκε: «Συνήθως μάζευα σκυλιά από τον δρόμο. Ένα όνομα που μεταφέρω στα ζώα μου είναι το “Πάκο”» είπε και εξήγησε ότι πηγαίνοντας στη συναυλία με τον Πάκο ντε Λουτσία πριν από 30 χρόνια βρήκε ένα σκυλάκι μπροστά του, το κράτησε και του έδωσε το όνομα του Ισπανού καλλιτέχνη του φλαμένκο.

«Δηλώνω εξαρτημένος από την παρουσία και την αγάπη από τα ζώα και προς τα ζώα» επανέλαβε. «Χιλιάδες χρόνια τώρα καταστρέφουμε τα ζώα, είναι γενοκτονία. Όσο πιο πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα κάνουμε, νομίζουμε ότι κάποια μέρα θα φύγουμε για άλλους κόσμους. Αλλά τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να τα θερίσουμε όλα; Να αφήσουμε πίσω μας καμένη γη;».


Καταλήγοντας συμπλήρωσε: «Έχω έναν μεγάλο θαυμασμό για τα άλογα. Τι ομορφιά είναι αυτή; Μου αρέσουν όμως τα αιλουροειδή. Νομίζω ότι αν ήμουν ζώο θα ήμουν κάπου εκεί, μια μεγαλύτερη γάτα», ενώ αποκάλυψε ότι έχει περιορίσει το κρέας στη διατροφή του αν και δεν το έχει αφαιρέσει.

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .