Διώξτε το άγχος


Τρώτε αδιάκοπα ή χωρίς λόγο; Έχετε διαρκώς ταχυκαρδίες και νεύρα; Τώρα είναι η στιγμή να κάνετε κάτι για το στρες που έχει κυριεύσει την καθημερινότητά σας.
1. Πάρτε τηλέφωνο τους φίλους σας: δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από έναν καλό φίλο, που θα σας ακούσει και θα σας ηρεμήσει από όσα σας ανησυχούν. Κανονίστε ένα ωραίο φαγητό ή ένα χαλαρωτικό ποτό, και θα δείτε ότι αμέσως θα νιώσετε καλύτερα. Μοιραστείτε και αφεθείτε.
2. Μυρίστε λεβάντα: το 2008 Ιάπωνες ερευνητές απέδειξαν ότι το άρωμα της λεβάντας μειώνει τα επίπεδα του στρες σε ανθρώπους που προσπαθούσαν να λύσουν δύσκολα μαθηματικά προβλήματα. Έχετε στη τσάντα σας ένα μπουκαλάκι λεβάντα και κάθε φορά που αισθάνεσθαι νευρική, μυρίστε το. Θα νιώσετε πιο ήρεμη αμέσως.
3. Πιείτε μαύρο τσάι: ερευνητές του University College στο Λονδίνο βρήκαν ότι όσοι πίνουν συχνά μαύρο τσάι έχουν χαμηλότερη κορτιζόλη, την ορμόνη δηλαδή που ευθύνεται για το στρες.
4. Αποστασιοποιηθείτε: όσο βουνό κι αν σας φαίνεται η απόλυσή σας, ή ένα εξαιρετικά αγχωτικό deadline, προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από αυτό. Σκεφτείτε πώς θα συμβουλεύατε τον σύντροφό σας ή την καλύτερή σας φίλη για το αντίστοιχο πρόβλημα και πράξτε αναλόγως. Ο πανικός είναι κακός οδηγός αποφάσεων. Μην το αφήσετε να έχει το πάνω χέρι.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.