Παρασκευή, Νοεμβρίου 20

Εκκενώνεται η κλινική Σαραφιανός που επιτάχθηκε στη Θεσσαλονίκη

Εκκενώνεται η κλινική Σαραφιανός που επιτάχθηκε στη Θεσσαλονίκη

Λίγες ώρες μετά την επίταξη από το Υπουργείο Υγείας, άρχισε να εκκενώνεται η μία από τις δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενήσει ασθενείς με Covid-19. Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Κλινική Σαραφιανός επί της οδού Ιουστινιανού προς άλλη ιδιωτική μονάδα υγείας της πόλης.

Στη συγκεκριμένη κλινική νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή περίπου 50 ασθενείς, οι οποίοι σταδιακά θα διακομιστούν σε άλλες δομές υγείας, ενώ εξυπηρετούνται 25 νεφροπαθείς, που κάνουν μέρα παρά μέρα αιμοκάθαρση.

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός, ιδιοκτήτης της ομώνυμης κλινικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, είπε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πού θα μεταφερθούν.

«Αυτό είναι δύσκολο γιατί τους ασθενείς τους μετέφεραν πριν μία εβδομάδα ή λίγες πριν. Τους μεταφέραμε από κρατικά νοσοκομεία και τώρα θα τους ταλαιπωρήσουμε ξανά. Θα πρέπει να αναλάβει το βάρος το ΕΚΑΒ, το οποίο είναι ολημερίς στους δρόμους» ανέφερε.

 

Όπως δήλωσε ο κ. Σαραφιανός, δεν έχει επίσημη ενημέρωση και πληροφορήθηκε την επίταξη από τα μέσα ενημέρωσης.

«Είχα πάρει χθες το έγγραφο για να το προωθήσω στους συναδέλφους, στο οποίο η κυβέρνηση ζητά να παραχωρήσουν οι κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τις 9 το βράδυ. Μέχρι χθες, η απάντηση ήταν ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αποσυμφορήσουμε το σύστημα υγείας, παίρνοντας τους ασθενείς που είναι non covid. Οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή ήταν η συμφωνία και τον Μάρτιο στην πρώτη φάση της πανδημίας, και τώρα τον Σεπτέμβρη μέχρι προχθές που υπήρξε μια σύσκεψη στα γραφεία της Θεσσαλονίκης της ΥΠΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού για περιστατικά Covid, η οποία δεν υπάρχει.

«Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε, αλλά υπάρχουν παράπλευρες συνέπειες. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που θα τελειώσει ο κορωνοϊός ή δεν θα χρειάζονται κλίνες και θα μπορέσει να αντεπεξέλθει το σύστημα υγείας, ποιος ασθενής ή ποιος γιατρός θα έρθει να νοσηλευτεί εδώ όταν ξέρει ότι εδώ νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid; Άρα είναι και το μετά, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ή έναν χρόνο. Όπως γίνεται και με την κλινική στο Περιστέρι, που ήταν στην πρώτη φάση της πανδημίας και έχει πρόβλημα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς υπάρχει η ψυχολογία του στιγματισμού.

 

 

 

Πηγή: voria.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .