Τετάρτη, Νοεμβρίου 25

Βαρουφάκης: Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Βαρουφάκης: Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Να αποδεχθεί την τροπολογία που κατέθεσε το ΜέΡΑ25 για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ, κάλεσε την κυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Β. Ελλάδα εξαιτίας της πανδημίας. «Η Β. Ελλάδα έχει γονατίσει, τα νοσοκομεία, αυτή τη στιγμή, είναι σε απόγνωση και πασχίζουν αβοήθητα», είπε ο κ. Βαρουφάκης, που για μια ακόμη φορά εγκάλεσε την κυβέρνηση διότι δεν δέχθηκε τις προτάσεις που το ΜέΡΑ25 είχε εγκαίρως καταθέσει για προσλήψεις, ένταξη των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες που δίνουν αγώνα,

δημόσιο σύστημα μαζικών τεστ, και επίταξη. «Το ΜέΡΑ25 σήμερα θα σας δώσει άλλη μια ευκαιρία. Καταθέσαμε μια τροπολογία σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ευθύνης, μετριοπάθειας και αποτελεσματικότητας. Καλώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση να μελετήσουν αυτά που προτείνουμε και που είναι τα ελάχιστα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», είπε και εξήγησε ότι είναι απαράδεκτο να μονιμοποιείται μόνο ο γιατρός και όχι ο νοσηλευτής που βρίσκεται δίπλα στον ασθενή. Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη και τη διάκριση ανάμεσα στους γιατρούς που υπηρετούν στις ΜΕΘ και στους γιατρούς που είναι στις άλλες μονάδες, διότι «είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε εικονικές τις επιτάξεις στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάψει να μπερδεύει τις επιτάξεις με την ενοικίαση και τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για την επίταξη μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομειακών μονάδων, όπως το Διαβαλκανικό.

Ζήτησε εξάλλου εβδομαδιαία τεστ σε νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, προσφυγικές δομές.

Ζήτησε επίσης να υπάρξει δίκτυο κέντρων για μαζικά τεστ στην Ελλάδα, που στη συνέχεια θα μετασχηματιστούν σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών που θα ενταχθούν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Αναφερόμενος στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο κ. Βαρουφάκης προειδοποίησε ότι το ΜέΡΑ25 παρακολουθεί το ζήτημα διότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήταν όρος της τρόικας που το ήθελε για τη συρρίκνωση των κονδυλίων που κατευθύνονταν για την κοινωνική πρόνοια. «Η εμπειρία δείχνει ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα γίνεται εργαλείο για την αναδιανομή της εξαθλίωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στη σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Κάθε κρίση αφήνει πίσω πιο αδύναμες τις γυναίκες, πιο κουρασμένες, πιο εξουθενωμένες, είτε βρίσκονται στο σπίτι, είτε στο εργοστάσιο, είτε στο μαγαζί, είτε στο σούπερ μάρκετ, στις μονάδες εντατικής θεραπείας», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .