Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι: «Άνοιξε το πρώτο τζαμί στην Αθήνα» - Τι αναφέρουν τα δημοσιεύματα

Ευρεία δημοσιότητα δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην έναρξη επίσημης λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα στην περιοχή του Βοτανικού. Τα δημοσιεύματα σχολιάζουν τη χρονική περίοδο που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του και πως έως πρότινος η ελληνική πρωτεύουσα ήταν η μοναδική στην Ευρώπη που δεν είχε επίσημο μουσουλμανικό τέμενος. Αναφορά γίνεται επίσης στο γεγονός, πως το τζαμί της Αθήνας δεν έχει… μιναρέ.


«Το πρώτο τζαμί της Αθήνας άνοιξε για λατρεία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας AKSAM, που παρουσιάζει το ιστορικό κατασκευής του, που -όπως επισημαίνει- χρειάστηκαν 14 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

«Λειτουργεί το τζαμί της Αθήνας» λέει ανά«Λειτουργεί το τζαμί της Αθήνας» λέει ανάρτηση της ενημερωτικής πύλης www.ntv.com.tr, σχολιάζοντας πως: «Η Αθήνα, η οποία εδώ και χρόνια προβαλλόταν ως η «μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς τζαμί», έχει τώρα ένα τζαμί».
«Οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα θα μπορούν να κάνουν τις προσευχές τους στο τζαμί της Αθήνας, μετά από 14 χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής» αναφέρει η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ, προβάλλοντας και βίντεο από το εσωτερικό την ώρα μουσουλμανικής προσευχής. ρτηση της ενημερωτικής πύλης www.ntv.com.tr, σχολιάζοντας πως: «Η Αθήνα, η οποία εδώ και χρόνια προβαλλόταν ως η «μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς τζαμί», έχει τώρα ένα τζαμί».