Άστραψε και βρόντηξε ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης για την καταστροφή της εστίασης! Άγριος καυγάς με τον Άδωνι, τον «μαστίγωσε» με στέρεα επιχειρηματολογία (ΒΙΝΤΕΟ)

1

Ο γνωστός σεφ και επιχειρηματίας στην εστίαση Άκης Πετρετζίκης με στέρεα επιχειρηματολογία «μαστίγωσε» την κυβέρνηση για την καταστροφή που έχει επιφέρει στην εστίαση (και όχι μόνο) με τις συνεχόμενες καραντίνες και δήλωσε ότι τους έξτρα δυο μισθούς έπρεπε να τους αναλάβει το κράτος, καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε όλη την Ευρώπη.


«Κανείς δεν ξέρει αν θα κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό ή θα το κλείσει. Θα ανοίξουμε το Δεκέμβριο και σε 10 μέρες θα είναι ποινικό να μη δώσουμε το δώρο. Δεν μπορούμε να το δώσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρετζίκης.
«Όπως είπε ο πρωθυπουργός, όταν κλείνω αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Όσο για την επιστρεπτέα προκαταβολή υπάρχει ένας αλγόριθμος που κανένας επιχειρηματίας δεν ξέρει τι σημαίνει. Δηλαδή όλοι λένε θα πάρουμε κάποια λεφτά. Δηλαδή αυτά υπολογίζονται με τους εργαζόμενους, με τον τζίρο με τις αποδείξεις, έτσι κανείς λοιπόν δεν ξέρει αν μπορεί να κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό ή όχι.

Δεν είναι σαφές ούτε στους λογιστές τι να σου πουν, αν δηλαδή πρέπει να ανοίξεις ή να κλείσεις το μαγαζί σου. Εγώ άνοιξα ένα μαγαζί το 2020, το μαγαζί αυτό δεν έχει ισοζύγιο του 2019 για να ξέρουμε τι έκανε πέρσι. Βασικά δεν δικαιούμαι τίποτα σε αυτό το μαγαζί. Οτιδήποτε άνοιξε φέτος δεν θα πάρει τίποτε, δηλαδή όλες οι καινούριες επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί».
Και αν ο Α.Πετρετζίκης που έχει πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα, δεν ξέρει αν θα «επιβιώσει», τότε οι υπόλοιποι τι «μοίρα» θα έχουν;

«Θα υπάρχει αναλογική στάση για τους μήνες που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις. Θα φτιάξουμε και αλγόριθμο που θα δοθεί κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί η επιχείρηση να μη δώσει καθόλου δώρο θα ήταν και αντισυνταγματικό» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός δήλωσε ότι την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχουν πάρει πάνω από 250.000 επιχειρήσεις τουλάχιστον μια ή και τρεις φορές, δίνουμε το 50% μη επιστρεπτέα, δηλαδή επιδότηση για τους μήνες του νέου λοκντάουν, επιπλέον έχουμε πάγωμα δανείων, ΦΠΑ, δόσεων μείωση 40% στο ενοίκιο και δυνατότητα αναστολής (σύμβασης) στους εργαζόμενους».

«Ο ιός ανοίγει και κλείνει, ο ιός το επιλεγεί ποτέ θα έχουμε έξαρση… Κλείσαμε το Νοέμβριο με βασικό στόχο να ανοίξουμε τις γιορτές. To αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από την πειθαρχία που θα δείξουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα κρούσματα που έχει η Ελλάδα είναι τα λιγότερα στην Ευρώπη. Αν θέλαμε μπορούσαμε να περιμένουμε, επιλέξαμε να κλείσουμε 3 με 4 εβδομάδες νωρίτερα, κάναμε μια επιλογή. Χρειάζεται τήρηση μέτρων μέχρι να έρθει το εμβόλιο περί το Δεκέμβριο» σημείωσε.