Τετάρτη, Νοεμβρίου 4

ΤΟ ISIS ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ! TA ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ – ΑΙΜΑ, ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

69360

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να είναι πίσω από την συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βιέννη.

Και αυτό διότι διεθνή Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν πως η τρομοκρατική οργάνωση που αποτέλεσε τον εφιάλτη της Ευρώπης πριν λίγα χρόνια, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τους τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και τους 20 τραυματίες.
Τις πληροφορίες μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram.

Ο 20χρονος καταγόταν από τα Σκόπια και είχε και την αυστριακή υπηκοότητα, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία κοντά στην εκκλησία Ζανκτ Ρούπρεχτ στην Βιέννη, αφού άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών. Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 5 νεκρούς μαζί με τον δράστη. Τέσσερις ανυποψίαστοι πολίτες είχαν το βράδυ της Δευτέρας ραντεβού με τον θάνατο.

Οι αυστριακές αρχές ασφαλείας αναζητούν και άλλους υπόπτους που ενδεχομένως συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση.

150 πολίτες των Σκοπίων εντάχθηκαν, ανάμεσα στο 2012 και το 2016, στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων για να πολεμήσουν στο Ιράκ και την Συρία. Η ροή αυτή μειώθηκε από το 2016.

Οι περισσότεροι στρατολογήθηκαν στους κόλπους της αλβανικής, μουσουλμανικής μειονότητας των Σκοπίων, μιας κοινότητας που θεωρείται μετριοπαθής και αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων της κυρίως σλαβικής, ορθόδοξης βαλκανικής χώρας.

Δείτε τα  βίντεο της φρίκης 

https://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .