Παρασκευή, Νοεμβρίου 27

Χαλάρωση του lockdown στις γιορτές: Το σενάριο του κωδικού 7 στα SMS

Χαλάρωση του lockdown στις γιορτές: Το σενάριο του κωδικού 7 στα SMS

Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το άνοιγμα της αγοράς τις ημέρες των γιορτών εν μέσω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να πέφτουν στο τραπέζι διάφορα σενάρια ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου.

Ένα από αυτά είναι η δημιουργία ενός νέου κωδικού για τα SMS πιθανότατα με τον αριθμό 7 για τους πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν στα καταστήματα για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Ενώ ένα δεύτερο σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες από το Star tv είναι η λύση του «click away».

Σύμφωνα με αυτό, ο καταναλωτής θα μπορεί να παραγγέλνει ηλεκτρονικά το προϊόν, να προπληρώνει την παραγγελία του και στη συνέχεια να προσέρχεται στο κατάστημα, όπου θα μπορεί να παραλαμβάνει το προϊόν που αγόρασε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χωρίς να εισέλθει σε αυτό. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο, να αποφασιστεί η κατάργηση του SMS και τα καταστήματα να δέχονται περιορισμένο αριθμό πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραμείνει η υποχρέωση των μετακινήσεων με SMS δήλωσε ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των καταστημάτων θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου σε δύο ή και περισσότερες φάσεις: πρώτα σχεδιάζεται να ανοίξουν τα καταστήματα εποχικών ειδών, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής και στη συνέχεια το λιανεμπόριο.

Η εστίαση

Για την εστίαση, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ δεν υπάρχει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά βρίσκονται στο τραπέζι δύο εισηγήσεις. Η μια είναι να μην ανοίξει καθόλου η και η άλλη να ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα ανά τραπέζι, στις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, χωρίς μουσική κι έως τις 9 το βράδυ. Επίσης, υπάρχει ένα σενάριο για μάσκες και στα τραπέζια. Μπαρ και κέντρα διασκέδασης δε θα ανοίξουν καθόλου.

Το βέβαιο είναι ότι κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου αναμένεται να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό, η απαγόρευση κυκλοφορίας της νυχτερινές ώρες (μια μικρή χαλάρωση μπορεί να υπάρξει την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς), η συνάθροιση άνω των 9 ατόμων και η μετάβαση σε αίθουσες ξενοδοχείων για ρεβεγιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .