Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Καιρός: O «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει κρύο, χιόνια και κακοκαιρία


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς η ηλιοφάνεια θα δώσει τη θέση της στην κακοκαιρία, με κρύο αλλά και χιόνια στα ορεινά. Αιτία για αυτό είναι ένας ισχυρός αντικυκλώνας με σχηματισμό «Ωμέγα», που θα αναπτυχθεί αρχικά στη δυτική Ευρώπη και αναμένεται να φέρει έντονη κακοκαιρία και στη χώρα μας.

Σήμερα Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς.

-Την Τρίτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα.

-Την Τετάρτη τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του δυτικού βορειοδυτικού Αιγαίου.

-Την Πέμπτη τα ισχυρά φαινόμενα θα απασχολήσουν την ανατολική και νότια χώρα, ενώ την Παρασκευή θα απασχολήσουν τα νότια θαλάσσια τμήματα.

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μανουσάκης εφιστά την προσοχή στους θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, αλλά και στις χιονοπτώσεις για υψόμετρα άνω των 1500 μέτρων.

«Ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα είναι αυξημένος ιδιαίτερα σε περιοχές με ιστορικό λόγω τοπογραφίας, δόμησης κ.λπ.

»Σημειώστε τέλος ότι ο Νοέμβριος στατιστικά είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Δείχνουμε όλοι την απαιτούμενη προσοχή!».

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος εξηγεί πώς θα εξιλιχθεί ο αντικυκλώνας.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.