ΑΧΕΠΑ: Tο νοσοκομείο «μπούκωσε» -Μεταφέρονται ασθενείς με κορωνοϊό


Νοσούντες από τρεις κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, μεταφέρονται σε άλλες κλινικές, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν ως χώροι νοσηλείας από ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό.

Πληροφορίες συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι μεταφέρθηκαν νοσούντες από τρεις κλινικές του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως χώροι νοσηλείας από ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, εξήγησε ότι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται, μέχρι στιγμής, 180 ασθενείς με κορονοϊό και πως οι κλινικές που έχει αναπτύξει έχουν γεμίσει.

«Αυτή την ώρα τρεις κλινικές του νοσοκομείου με τους ασθενείς τους μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία», είπε σύμφωνα με δημοσίευμα του GR times, εξηγώντας ότι από την ψυχιατρική κλινική θα μεταφερθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ ασθενείς από την χειρουργική και νευροχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ προς το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, προκειμένου να συνεχίσουν εκεί τη νοσηλεία τους.

«Η διασπορά του ιού είναι μεγάλη στη Θεσσαλονίκη και το άσχημο είναι ότι ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο μετατρέπεται σε μιας νόσου», τόνισε. Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο ΑΧΕΠΑ νοσούν, τουλάχιστον 60 εργαζόμενοι.
Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος εξέφρασε την ανάγκη να επιστρατευτούν και άλλα νοσοκομεία για τον κορωνοϊό, όπως το Παναγιά, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), καθώς και το παλιό 424.

«Θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για περιστατικά κορωνοϊού για να μη μετατραπούν σημαντικά τριτοβάθμια νοσοκομεία σε μιας νόσου», επανέλαβε, τονίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ερωτηθείς σχετικά για τις εικόνες που καταγράφηκαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και αναφορικά με τους αρνητές της μάσκας και του κορoνοϊού, ο κ. Γιαννακός χαρακτήρισε έγκλημα αυτό που έγινε και μεγάλη ανοησία.

«Τους καλούμε για να δουν το μέγεθος της βλακείας τους να επισκεφτούν τώρα το ΑΧΕΠΑ που διακομίζονται ασθενείς σε άλλες κλινικές προκειμένου να γίνουν νέες πτέρυγες για κορoνοϊό.

Στις ΜΕΘ αυτή τη στιγμή έχουμε και νέους ασθενείς, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δίνουν διασωληνωμένοι μάχη για τη ζωή τους. Το μέγεθος της βλακείας τους δε το πληρώνουν μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι διπλανοί τους», τόνισε.

Πηγή: GR times

 

https://www.aftodioikisi.gr/