Κυριακή, Δεκεμβρίου 27

Οι 10 μεγαλύτερες ράτσες γάτας

Στην φύση η οικογένεια των αιλουροειδών αποτελείται από 37 είδη, και ένα μόνο από αυτά είναι οικόσιτο: η γάτα. Κάποια από τα άγρια ξαδέρφια της, πολύ εντυπωσιακά ομολογουμένως, είναι η λεοπάρδαλη, η τίγρης κ.α.

Επειδή όμως αυτά δε μπορούμε να τα έχουμε στο σπίτι, ας δούμε κάποιες από τις μεγαλύτερες γάτες που μπορούμε να συγκατοικήσουμε εύκολα μαζί τους.

1.Maine Coon


Aνακαλύφθηκε στην πολιτεία του Maine στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αυτή η γάτα είναι στην πρώτη θέση της λίστας των 10 μεγαλύτερων γατών λόγω του τεράστιου μεγέθους της. Ένα γεματούτσικο αρσενικό μπορεί να ζυγίζει μέχρι 11 κιλά ενώ τα θηλυκά ζυγίζουν περίπου 5.Η Maine coons είναι φτιαγμένες για να επιβιώσουν από τις κρύες θερμοκρασίες του χειμώνα με τη βοήθεια της φουντωτής ουράς τους που μπορούν να τυλιχτούν ολόκληρες. Σύμφωνα με την έκθεση CFA που δημοσιεύθηκε το 2015, οι Maine coons ήταν η τρίτη πιο δημοφιλής φυλή στην Αμερική.

2.Νορβηγικού δάσους


 

Αυτά τα όμορφα αιλουροειδή είναι άλλη μία πολύ μεγάλη φυλή, με τα αρσενικά να φτάνουν κατά μέσο όρο τα 5-10 κιλά! Μπορεί το μεγαλύτερο μέρος τους να αποτελείται από..τρίχες, όμως είναι αρκετά μυώδης. Τα γούνινο “παλτό” τους είναι αδιάβροχο για να τις βοηθά να επιβιώσουν από τους σκανδιναβικούς χειμώνες.

3.Savannah


 

Eίναι μία από τις πιο πρόσφατες φυλές και γνωστή για την εξαιρετικά ενεργή, έξυπνη και παιχνιδιάρικη φύση της. Μπορεί να ζυγίζει σχεδόν 9 κιλά καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες γάτες. Οι περισσότερες Savannah έχουν σκούρες χρωματιστές κηλίδες με ελαφρύτερο καφέ ή γκρι τρίχωμα. Είναι επίσης μια από τις έξυπνες φυλές γάτας που μπορούν να σου ενεργοποιούν το ξυπνητήρι, αλλά και να σου φέρνουν το μπαλάκι! Η μέση διάρκεια ζωής της φυλής είναι περίπου 17 έως 20 χρόνια.

4. Ragdoll


 

Οι Ragdoll σε κερδίζουν με την ευχάριστη προσωπικότητά τους. Tις λες και “γάτες-κουτάβια” γιατί τους αρέσει να σε ακολουθούν παντού μέσα στο σπίτι. Εξαιρετικά στοργικές με τα όλα τα μέλη της οικογένειας και με τα άλλα κατοικίδια, αποτελούν την τέλεια γάτα για το σπίτι και για πολλές αγκαλιές!

5.Ragamuffin


 

Σαν στενή συγγενής με τη Ragdoll είναι εξίσου στοργική και τα πάει καλά με τα παιδιά και τα άλλα κατοικίδια κάνοντάς την ιδανική για μέσα στο σπίτι.

6.Chausie


 

Η καταγωγή της μας οδηγεί στην αρχαία Αίγυπτο. Ανακαλύφθηκε στη δεκαετία του ’60 και είναι υβριδικός πρόγονος των ιδιαίτερα λατρεμένων ειδών γατών της ζούγκλας, οι οποίες εξημερώθηκαν από τους Αιγυπτίους που εντυπωσιάστηκαν από τις αξιοθαύμαστες κυνηγετικές τους ικανότητες και τις ευχάριστες προσωπικότητες τους. To βάρος τους φτάνει τα 7-9 κιλά.

7.Σιβηρίας


 

Με καταγωγή από τη Ρωσία δεν είναι να απορείς που αυτή η φυλή έχει ένα μακρύ και χοντρό τρίχωμα, συνήθως άσπρου χρώματος για να καμουφλάρεται στο χιόνι. Ιδιαίτερα αγαπησιάρα και “ομιλιτική” με τους ιδιοκτήτες, της αρέσει να συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες του σπιτιού!

8.American bobtail

 

Πήρε το όνομα της λόγω της μικρής χνουδωτής ουράς που είναι αποτέλεσμα φυσικής γενετικής μετάλλαξης. Έχει ιδιαίτερη εμφάνιση λόγω των μακριών αυτιών και των μεγάλων ματιών της και μπορεί να τη συναντήσεις σε ποικιλία χρωμάτων.

9.Βεγγάλης


 

Αυτή η φυλή μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλη με τους άγριους συγγενείς της, τις λεοπαρδάλεις, αφού είναι διασταύρωση οικόσιτης γάτας με ασιατική λεοπάρδαλη! Διαθέτει εντυπωσιακή ιριδίζουσα γούνα σε αποχρώσεις του καφέ και είναι το χαρακτηριστικό που τις κάνει ιδιαίτερα γνωστές. Είναι πολύ δραστήριες όπως και οι γάτες της Σαβάνας γι’αυτό αν ζουν σε διαμέρισμα θέλουν αρκετή ενασχόληση με παιχνίδι.

10.Αιγυπτιακή Mau


 
Η αρχαιότερη από τις δέκα φυλές που αναφέρουμε εδώ λατρευόταν από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Μπορεί να μην είναι η πιο βαριά από τις γάτες, αλλά διατηρεί περήφανα τον τίτλο της πιο γρήγορης οικόσιτης γάτας με ταχύτητες έως 48χλμ/ώρα! Μία από τις πιο έξυπνες φυλές επίσης, μπορεί να ανοίγει συρτάρια εύκολα και να λύνει απλά παζλ!

 https://www.petfully.gr/%CE%BF%CE%B9-10-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .