Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28

Φιάσκο 120 δόσεων: Αναληθές το επίσημο Δελτίο Τύπου Θεοδωρικάκου

Ένα ψέμα (ή έστω λάθος) και μια αλήθεια για το ίδιο θέμα ταυτόχρονα, περιλαμβάνει το επίσημο Δελτίο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκου, όσον αφορά το ποιοι τελικά είναι δικαιούχοι της νέας ρύθμισης οφειλών προς τους Δήμους.

Αναγράφει επί λέξει, όπως έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου:  

- « Εξόφληση χρεών ΟΛΩΝ των φυσικών προσώπων και ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων προς τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, προβλέπει η ρύθμιση, που ψηφίστηκε, χθες, από την Ολομέλεια της Βουλής. »

- «Όσοι έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας, μπορούν να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση»

 

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται όποιος έχει από χθες ενημερωθεί με το αναλυτικό ρεπορτάζ του AIRETOS, η 1η φράση είναι το ψέμα (ή λάθος), ενώ η 2η η αλήθεια. 

Άγνοια; Σφάλμα εκ παραδρομής; Ή απλά εσκεμμένη προσπάθεια να μπερδευτούν οι πολίτες και να μην καταλάβουν τι ψηφίστηκε;

 

Η πλήρης αλήθεια είναι βεβαίως μία και αναγράφεται στο αρ.165 του ψηφισθέντος Νομοσχεδίου  :  « Δικαιούχοι υπαγωγής στην ανωτέρω ρύθμιση είναι τα φυσικά πρόσωπα και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.   Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται έως 31.1.2021 καθορίζονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας των δικαιούμενων της ρύθμισης νομικών προσώπων και τα κριτήρια υπαγωγής των φυσικών προσώπων. ».

Με απλά λόγια:

- Όχι δεν υπάγονται τα χρέη «ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων».  Μόνο οι επιχειρήσεις «που έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία». Οι Υπουργοί με ΚΥΑ θα ορίσουν μόνο συγκεκριμένους ΚΑΔ.

- Όχι, δεν υπάγονται τα χρέη «ΟΛΩΝ των φυσικών προσώπων».  Οι Υπουργοί με ΚΥΑ θα ορίσουν συγκεκριμένα κριτήρια υπαγωγής και μόνο όσοι θα πληρούν τα κριτήρια θα είναι δικαιούχοι.

 

Εκ μέρους της Κυβέρνησης άλλωστε, το ποιους θα αφορά η ρύθμιση εξήγησε σαφέστατα ο Αν. Υπουργός Οικονομικών, Θ.Σκυλακάκης, στη Βουλή:  « Να δώσω κάποιες διευκρινίσεις για το θέμα της ρύθμισης για τους ΟΤΑ. (...) (...) Επί της ουσίας, οι γενικευμένες ρυθμίσεις αυτήν την περίοδο δεν βοηθούν. (...)  Οι όποιες ρυθμίσεις κάνουμε, που έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα, πρέπει, ιδίως αν είναι μείζονες, να περιορίζονται σε αυτά που αφορούν τον κορωνοϊό. (...) Εδώ το επείγον είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που πιέζονται από τον κορωνοϊό. Αυτό θα γίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα υπόλοιπα με το καλό όταν τελειώσει η πανδημία. ».

 

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ   και κατωτέρω ειδικά το αναληθές απόσπασμα:

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .