2020 η χρονιά που φυλάκισε την ανθρωπότητα , (ή μάλλον την φυλάκισαν) και συνεχίζεται, γιατί το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ καταφτάνει, αλλά ...δύσκολα .


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

«Μαζί με το ΨΑΛΤΗΡΙ να διαβάζετε και την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ιώαννη του Ευαγγελιστού, όχι για να την κατανοήσετε κατά λέξη, αλλά για να ευλογηθείτε από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, που ενοικεί μέσα σε αυτήν.

Όχι για να φοβηθείτε, αλλά για να ενισχυθήτε και να μπορέσετε να παλαίψετε με τις σκοτεινές δυνάμεις, που μας περικυκλώνουν τούτες τις ώρες»… 

Μας είπε  γέροντας στην προσπάθεια του να μας ενισχύσει με παραμυθητικό λόγο σε όλα αυτά τα σκανδαλώδη που συμβαίνουν στις ώρες μας.

Και επειδή είναι πνευματικό τέκνο του μακαριστού γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη μας συνέστησε μέσω της φράσης του αγίου γέροντος του : 

«ότι  αυτό που ζούμε τώρα, δεν είναι απλώς ένας εφιάλτης, αλλά μια καθημερινότητα που θα επιδεινώνεται»… 

Μας οδηγεί στην προσεκτική αντιμετώπιση των αποκαλυπτικών ημερών μας στο να χρησιμοποιήσουμε κατα κόρο τα πνευματικά όπλα του ΦΩΤΟΣ δηλ. την ταπείνωση, την υπομονή και την καθαρή Πίστη στηριζόμενη στα νάματα της Ορθοδοξίας και της Ορθοπραξίας.

Μας είπε  επίσης : 

«τους καθαρούς θα τους διακρίνουμε, όταν αποφασίσουμε και εμείς να καθαρίσουμε τις ζωές μας»…

«η διάκριση που πρέπει να αποκτήσουμε είναι το πολυτιμότατο δώρο του Ουρανού για εμάς, γιατί με αυτήν μπροστά  στα υψηλά κύματα που σηκώνονται απέναντι μας, πρέπει με μεγάλες ταχύτητες να λαμβάνουμε καίριες αποφάσεις  σωτηρίας με αντίκτυπο αυτήν την ζωή, αλλά κυρίως  την άλλη, αυτή της αιωνιότητας»…

«σήμερα έχει μεγάλο θυμό ο ..βύθιος δράκοντας, γιατί κάποιοι δεν του κάνουν το χατήρι να γίνουν δικοί του»…

«διαβάζετε την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ γιατί έχει μέσα της ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ, το γράφει άλλωστε  και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης»…     

Αποκ. 1.1 -ποκάλυψις ησο Χριστο, ν δωκεν ατ Θεός, δεξαι τος δούλοις ατο δε γενέσθαι ν τάχει, κα σήμανεν ποστείλας δι το γγέλου ατο τ δούλ ατο ωάνν,  

Αποκ. 1.3 -μακάριος ναγινώσκων κα ο κούοντες τος λόγους τς προφητείας κα τηροντες τ ν ατ γεγραμμένα· γρ καιρς γγύς.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 https://shmantikanea.blogspot.com/2020/12/2020.html#more