Σάββατο, Δεκεμβρίου 5

Χριστούγεννα 2020 -- ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ !

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ... Οι γιορτές είναι εδώ... Τίποτα όμως δε θυμίζει κάτι τέτοιο.

Ατμόσφαιρα μελαγχολική, οι δρόμοι άδειοι, σιωπή παντού, ο αέρας μυρίζει θάνατο, το αισθάνεσαι, το ζεις το καταλαβαίνεις; Μερικοί για να ημερέψουν τους φόβους τους στόλισαν στα μπαλκόνια τους πολύχρωμα λαμπιόνια μήπως και ξεγελάσουν τον εαυτό τους,  Αυτό που ζούμε είναι κάτι σα μια ταινία τρόμου, σαν ένα κινηματογραφικό

θρίλερ,  μόνο που αυτό δυστυχώς δεν είναι φανταστικό έργο, δεν είναι ταινία του Σινεμά, είναι ένα θρίλερ για όλο το πλανήτη. Αόρατος, ύπουλος ο εχθρός,  παραμονεύει και επισκιάζει τα πάντα,. Ένας βουβός φόβος έχει φωλιάσει στις ψυχές μας, ποιος θα είναι ο επόμενος που θα χτυπήσει ο θάνατος!
Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι κατ' εξοχήν γιορτές του σπιτιού και της οικογένειας δεδομένου ότι είναι χειμωνιάτικες γιορτές που γι' αυτό γίνονται στο σπίτι, σε κλειστό χώρο και φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά. Τα φετινά όμως Χριστούγεννα, μας αποξενώνουν, μας απομακρύνουν ακόμη και από πολύ δικούς μας ανθρώπους , ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν...Οι φετινές γιορτές τίποτα δεν θα θυμίζουν τις προηγούμενες,  είναι αισθητή και έντονη η μοναξιά, η μελαγχολία, δεν έχουν το οικογενειακό, το φιλικό, το αισθηματικό περιβάλλον στο πνεύμα που η γιορτή καλεί και επιβάλλει”
Μπορεί να μελαγχολούμε γιατί αλλιώς τα είχαμε συνηθίσει, αλλιώς θα θέλαμε τα Χριστούγεννα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε.. αυτό το νέο σκηνικό ζωής και θανάτου...που κάποιοι μας έστησαν ...

 Η μοναξιά, η μελαγχολία, ο φόβος, θα είναι οι πρωταγωνιστές στις φετινές γιορτές, και ακόμη πιο έντονα αυτά τα συναισθήματα θα τα βιώσουν τα μοναχικά άτομα.


Το πνεύμα των γιορτών είναι να βρισκόμαστε με ανθρώπους που αγαπάμε, να  ζούμε όμορφες στιγμές μαζί τους, να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη και δώρα συμβολικά, που φανερώνουν τη σκέψη που μετράει περισσότερο, και όχι το πόσα ξοδεύει κανείς για να ευχαριστήσει τον άλλον” πράγμα που οι φετινές πρωτοφανείς συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν.

Και ναι, έφτασαν οι γιορτές, έφτασαν τα Χριστούγεννα, ας προσπαθήσουμε να χαμογελάσουμε,  μια βόλτα στις εορταστικές βιτρίνες με προσοχή και προφύλαξη, να απολαύσουμε την στολισμένη πόλη μας, μπας και ξεχαστούμε έστω και λίγο, με όσο γίνεται θετική διάθεση, σε ένα πρωτόγνωρο  χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Τις Άγιες τούτες ημέρες, ας προσπαθήσουμε  να έρθουμε σε επαφή με το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας...
 

Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα αλλά προσπάθησε να αποφύγεις τις αρνητικές σκέψεις .. όσο μπορείς. Καλές Γιορτές με υγεία και Δύναμη σε όλους !


Μαρίζα Τσιτμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .