Κυριακή, Δεκεμβρίου 20

«Η λειτουργικότητα της Θρησκείας στον 21ο αιώνα», από τον αρχιμανδρίτη Αρίσταρχο Γκρέκα

«Η λειτουργικότητα της Θρησκείας στον 21ο αιώνα», από τον αρχιμανδρίτη Αρίσταρχο Γκρέκα

«Η λειτουργικότητα της Θρησκείας στον 21ο αιώνα» είναι ο τίτλος που φέρει το βιβλίο του αρχιμανδρίτη Αρίσταρχου Γκρέκα, επίκουρου καθηγητή Θεολογίας ΕΚΠΑ με υπότιτλο «Η Ορθόδοξη Εκκλησία ως παράγοντας ειρήνης».

Όπως, επισημαίνεται σχετικά από τον αρχιμανδρίτη Αρίσταρχο Γκρέκα,

«Στον σύγχρονο κόσμο είναι εμφανής η αύξηση της θρησκευτικής επιρροής με αμφίσημες εκφράσεις, καθώς η θρησκεία αναγορεύεται σε σημαντικό παράγοντα των παγκόσμιων εξελίξεων και μπορεί να συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην πρόληψη πολεμικών συγκρούσεων. Η κατανόηση του δυνητικού ρόλου της θρησκείας στις συγκρούσεις δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατηγικών. Το θεωρητικό και θεολογικό υπόβαθρο της θρησκείας με τις κατάλληλες ερμηνείες συμβάλλει στην πρόληψη των συγκρούσεων».

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι «η ποιμαντική υποστήριξη με τη χρήση του θεολογικού υπόβαθρου στηρίζουν πρακτικές πρωτοβουλίες της θρησκείας για την πρόληψη των συγκρούσεων και την ανάπτυξη στρατηγικών για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού.

Σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων, οι διαθρησκειακές πρωτοβουλίες συνέβαλαν στην πρόληψη ή επίλυση διαφορών, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών ανθρώπων στο πλαίσιο της οικοδόμησης της ειρήνης, όπως σε ανθρωπιστικά ζητήματα, την αποκατάσταση των προσφύγων, θέματα υγείας, διατροφής και εκπαίδευσης σε ευαίσθητες περιοχές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .