Τρίτη, Δεκεμβρίου 22

Μετά τον «μποναμά», το «χαστούκι» για τις ταχυμεταφορές: Κάθε μέρα καθυστέρησης ισούται με 6 ευρώ υπέρ του καταναλωτή

κούριερ

Tο κράτος θα πράξει το αυτονόητο και θα επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, που θα πρέπει να καταβάλουν τεράστιες αποζημιώσεις σε εκατομμύρια καταναλωτές;

Πληττόμενες συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από το κράτος οι επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία», με την κυβέρνηση να κωφεύει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για έναν κλάδο που έχει εκτοξεύσει τον τζίρο του μέσα στην πανδημία και απολαμβάνει προκλητικά τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δεμάτων, ειδικά στο δεύτερο lockdown, είναι τεράστιες, οδηγώντας τις εταιρίες ταχυμεταφορών σε… κρασάρισμα.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) Ευαγγελία Κεκελέκη, ο νόμος αναφέρει ρητά πως για κάθε ημέρα καθυστέρησης παράδοσης της παραγγελίας του ο καταναλωτής δικαιούται 6 ευρώ. Επισημαίνει, μάλιστα και το αυτονόητο: οι επιχειρήσεις courier «είχαν τον χρόνο να διορθώσουν τα πράγματα, να προσλάβουν προσωπικό, να κάνουν τις υποδομές τους καλύτερες. Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα, στο δεύτερο lockdown, είναι απαράδεκτο».

Το θέμα με τις εταιρίες courier παίρνει νέες διαστάσεις, αφού όχι μόνο έχει την ανοχή του οικονομικού επιτελείου και της κυβέρνησης, αλλά φαίνεται πως αδιαφορεί και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς δεν προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών. Το ερώτημα πλέον είναι αν το κράτος θα πράξει το αυτονόητο και θα επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα στις επιχειρήσεις ταχυμεταφορών, που θα πρέπει να καταβάλουν τεράστιες αποζημιώσεις σε εκατομμύρια καταναλωτές.

 https://www.newsbreak.gr/ellada/154131/apozimiosi-kourier-kathisterisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .