Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17

Δήμος Αθηναίων: Ετοιμάζει νέο... τσουνάμι 770.000 κλήσεων - Θα δαπανήσει σχεδόν 400.000 ευρώ σε ιδιωτικό κούριερ

 Ο δήμος Αθηναίων όχι μόνο δεν πήρε πίσω τα χιλιάδες πρόστιμα που έστειλε πριν από μερικές μέρες σε πολίτες για «ξεχασμένες» κλήσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ ακόμα και του 2015, αλλά σύμφωνα με την efsyn, ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέο και ισχυρότερο… τσουνάμι στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να απελευθερώσει νέο «κύμα» κλήσεων που θα φτάσει στις πόρτες έως και 770.000 ανθρώπων – ένα πλήθος δηλαδή κατά περίπου 100.000 μεγαλύτερο από τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Αθηναίων!

Ο συγκεκριμένος (ιλιγγιώδης, μιας και μιλάμε για κλήσεις) αριθμός καταγράφεται σε πρακτικό αξιολόγησης προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την αποστολή των ειδοποιητηρίων, το οποίο τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Με λίγα λόγια, ο Δήμος Αθηναίων θα στείλει τις κλήσεις στους πολίτες μέσω ιδιωτικής εταιρείας κούριερ (ο προϋπολογισμός του έργου παροχής υπηρεσιών ανέρχεται σε 381.920 ευρώ). Στο πρακτικό οι προς αποστολή φάκελοι αλληλογραφίας καταγράφονται στα 770.000 τεμάχια.

Αν και σύμφωνα με στελέχη της δημοτικής αρχής η συγκεκριμένη ποσότητα φακέλων αντιστοιχεί σε ένα πλήθος ταμειακών ειδοποιήσεων κάθε είδους βεβαιωμένων οφειλών προς τον δήμο, η μοναδική περιγραφή που υπάρχει στο πρακτικό μιλά για «φακέλους αλληλογραφίας ειδοποιητηρίων κλήσεων (ταμειακών προσκλήσεων) σε οφειλέτες, προερχόμενες από βεβαιωμένες στο ταμείο του Δήμου παραβάσεις Κ.Ο.Κ. της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων και της ΕΛ.ΑΣ.».

Καθώς φαντάζει αδύνατο να κόπηκαν 770.000 κλήσεις εντός του τρέχοντος έτους, πιθανότατα πολλοί από τους αποδέκτες των ειδοποιητηρίων να λάβουν πρόστιμα για παραβάσεις (π.χ. παράνομη στάθμευση) παρελθόντων ετών και μόλις ανοίξουν τον φάκελο να κληθούν να «σπάσουν» το κεφάλι τους και να θυμηθούν αν όντως είχαν παρκάρει στο σημείο που αναφέρεται στην κλήση.

από topontiki

 eleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .