Δευτέρα, Δεκεμβρίου 21

ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ...

Είναι η χρονιά, που πρέπει να εκτιμήσουμε τι ακριβώς χάσαμε !

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία» είναι μία από τις πιο σημαντικές θρησκευτικές ρήσεις που αναφέρονται στην Ορθοδοξία και διατυπώθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά.

Το Ψάλλουμε τα Χριστούγεννα για να τονίσουμε με έμφαση, το Οικουμενικό και Πανανθρώπινο μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής !

Η σύγχυση που προκάλεσε και προκαλεί στην εποχή μας η ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, επιβάλλοντας το πνεύμα της υλιστικής εμπορικότητας, εκπέμπει την εικόνα, ότι τα Χριστούγεννα είναι ένα παγκόσμιο εμπορικό πανηγύρι, το οποίο αποθεώνει τον ευδαιμονισμό και τον καταναλωτισμό.

Όπου κοιτάξει κανείς γύρω του, και στη χώρα μας εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά του ...ψευτορωμαίικου, θα δει ότι ειδικά φέτος, πλημμύρισαν απο έγχρωμα λαμπάκια τα κέντρα των πόλεων, με θολές καρικατούρες να προσπαθούν –στη καλύτερη περίπτωση- να θυμίσουν κάτι από τα Χριστούγεννα, τα σούπερ μάρκετ και φέτος ακόμα, πλημμυρίζουν απο άφθονα και πανάκριβα gourme τρόφιμα για πιο λίγους πιά, και γενικά με κάθε τρόπο προσπαθούν να μας απομακρύνουν από την παραδοσιακή ΕλληνΟρθόδοξη γιορτή της ενανθρωπήσεως του Κυρίου μας.

Φέτος όμως λόγω ενός κορωνοϊού, δεν θα υπάρχουν ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ για τους πιστούς την παραμονή των Χριστουγέννων και ..ανήμερα τα Χριστούγεννα οι πολλοί ΔΕΝ θα πάνε στις εκκλησιές, είτε με πρόσχημα την … πανδημία, τα πρόστιμα, τις μάσκες, τα 25 μόνο νόμιμα άτομα στους Ναούς ή ακόμη κι απο τον φόβο μετάδοσης του κορονοϊού!!!

Είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικά τα φετεινά Χριστούγεννα για πολλούς λόγους!!!

Η προέλαση της παγκοσμιοποιήσης, αφού αντικατέστησε  τον αληθινό Άγιο και Μέγα Βασίλειο με τον πολυεθνικό Σάντα Κλάους, τη γνωστή δηλαδή στρουμπουλή και μονίμως χαμογελαστή κοκκινοφορεμένη κούκλα με τα άσπρα μαλλιά και το άσπρο γένι, έβαλε χέρι και στο πνεύμα των Χριστουγέννων, αντικαθιστώντας το, με τα ξενύχτια, τα ρεβεγιόν και τη χαρτοπαιξία, ως δήθεν ένδειξη μοντερνισμού.

Αναγάγοντας τα ρεβεγιόν σε ακραίες εκδηλώσεις χαράς, αντικαθιστώντας τη Νηστεία και τη Μετάληψη των αχράντων Μυστηρίων.

Διότι για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο εορτασμός κορυφώνεται μετά από 40 μέρες Νηστείας, με την παραδοσιακή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Την οποία φέτος θα την χαρούν οι ΟΛΙΓΟΙ, οι ΑΚΡΩΣ ΕΚΛΕΚΤΟΙ και όσοι ..παρανομήσουν !!!

Διότι σήμερα μετά τις ...κυβερνητικές παλινωδίες στην αντιμετώπιση ενός κορονοϊού, τι απέγινε εκείνος ο νεωτεριστής Έλληνας και ο χλιαρός χριστιανός;;;

Ένα πουκάμισο αδειανό, που τον έχει κυριεύσει ο φόβος και ο τρόμος  ενός κορονοϊού...

Το δράμα μας είναι, ότι τελικά τόσα χρόνια εξισώσαμε το ιδανικό με το …μηδέν, μετατρέψαμε σε πρότυπο το …κενό υποκείμενο, δηλ. το Τίποτα, με αποτέλεσμα η νέα σκληρή πραγματικότητα, να διαμορφώνεται σε ακόμη κατώτερο επίπεδο, κοντά στα ..τάρταρα, αφού η μηδενιστική άποψη κατέστη κυρίαρχη και στην ευλογημένη Ελλάδα μας.

Η τόλμη, τώρα, και όχι οι τζάμπα μαγκιές, είναι πάντα πρός την μεριά αυτών που συνεχίζουν ακλόνητοι, να υποκλίνονται σε αυτά που προστάζει η ψυχή τους και η Πίστη τους!!!

Η ..τρομοκρατία είναι σύνθετη λέξη, από τον τρόμο και το κράτος. 

Και σύμφωνα με τον ..Ησίοδο, η αδελφή του Κράτους είναι η Βία. 

ΤΥΧΑΙΑ;;; 

Δεχόμαστε πόλεμο Πνευματικό, Ψυχολογικό και Οικονομικό και βρισκόμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο… 

ΟΛΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ...

Επομένως, οφείλουμε να επιβιώσουμε και ..ΜΟΝΟ με την ΑΝΩΘΕΝ ΒΟΗΘΕΙΑ θα επιβιώσουμε !!!

Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω !

ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!

Αν δεν ενωθούμε κάτω από τη σημαία του Χριστού δεν θα αντέξουμε ούτε μια μέρα μπροστά στα δεινά που έρχονται. 

Ευχόμαστε ολόψυχα, η Γέννηση του Κυρίου μας να μας γεμίσει πραγματική εν Χριστώ αγάπη μέσα μας για τον οποιοδήποτε αδελφό μας !

Ο Άγιος Θεός να σκεπάζει τους καλοπροαίρετους!

Κωνσταντίνος Μίχος   

 https://shmantikanea.blogspot.com/2020/12/blog-post_882.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .