Κυριακή, Δεκεμβρίου 6

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μηνύσεις στο ελληνικό κράτος για τις ευθύνες του για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων


 Γράφει ο Πιτσιρίκος

Έχουν περάσει εννιά μήνες από την έναρξη της πανδημίας και είναι προφανές πια πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τεράστιες ευθύνες για πολλούς από τους θανάτους των ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό, όπως και για την οικονομική καταστροφή μεγάλου μέρους των Ελλήνων πολιτών.

Οι πανηγυρισμοί της περασμένης άνοιξης για τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που -τάχα μου- κατατρόπωσε τον κορωνοϊό, έδωσαν την θέση τους σε εκατόμβες νεκρών.

Η κυβέρνηση έχει την κάλυψη όλων σχεδόν των ΜΜΕ, τα οποία φρόντισε να φορτώσει με εκατομμύρια ευρώ, ενώ παρείχε στους ιδιοκτήτες τους και άλλες διευκολύνσεις.

Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το ότι δεν έκανε τίποτα για να δυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ούτε ΜΕΘ, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε τεστ, ούτε ιχνηλάτηση των επαφών, τίποτα. Από τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων μάθαινε η κυβέρνηση σε ποια πόλη υπήρχαν πολλά κρούσματα. Και τώρα, σκάει και η βόμβα πως υπήρχαν …διπλά βιβλία για τα κρούσματα.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για το άνοιγμα του τουρισμού τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς να γίνεται σωστός έλεγχος των τουριστών κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Υπάρχουν μαρτυρίες πια για αυτά, ακόμα και από κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, φροντίζει να ταΐζει τους ολιγάρχες και να φορτώνει τις ζημιές των ολιγαρχών στους Έλληνες πολίτες.

Χρέος της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες.

Δεν το έκανε.

Αυτούς τους εννιά μήνες ήταν ολοφάνερο πως η κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα, για να πάρει μέτρα. Για να δείξει ότι κάτι κάνει. Τα μέτρα άλλαζαν ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα. Κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα. Ό,τι να ΄ναι.

Αντί να προστατεύσει τους πολίτες, η κυβέρνηση τους απέδωσε όλες τις ευθύνες για τις συνέπειες της πανδημίας.

Την περασμένη άνοιξη ήταν επιτυχία της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του κορωνοϊού -που δεν είχε έρθει, βέβαια, στην Ελλάδα- αλλά, από εκεί και πέρα, για όλα φταίνε οι πολίτες.
Στην αρχή έφταιγαν οι ηλικιωμένοι που δεν πρόσεχαν, μετά οι νέοι με τον ερωτισμό τους και τα πάρτι τους -οι Έλληνες νέοι, οι νέοι τουρίστες δεν κόλλησαν κανέναν- και πάει λέγοντας.

Στο πλευρό της κυβέρνησης, οι “επιστήμονες”, με πρώτο και καλύτερο τον Σωτήρη Τσιόδρα, οι οποίοι δεν είναι επιστήμονες πια αλλά κυβερνητικά στελέχη. Το σκυμμένο κεφάλι του Τσιόδρα την ώρα που ο Μητσοτάκης δίπλα του έλεγε πως τα εκατομμύρια τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν επηρέασαν καθόλου την μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας, τα λέει όλα για τον “επιστήμονα”.

Τώρα, ενώ οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα χτυπάνε κατοστάρες καθημερινά -και το lockdown αποδεικνύεται άχρηστο-, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σταματήσει το lockdown, με την δικαιολογία πως πρέπει οι Έλληνες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Βέβαια, η κυβέρνηση γνωρίζει -επειδή έχουν προειδοποιήσει πολλοί γιατροί- πως τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται μακελειό.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει ήδη καταρρεύσει.

Αλλά, επιτρέποντας στους Έλληνες να “γιορτάσουν” τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση θα μπορεί να συνεχίσει το αφήγημά της πως για όλα φταίνε οι πολίτες που δεν προσέχουν.

“Να, εμείς σας αφήσαμε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα -γιατί είμαστε πολύ καλοί άνθρωποι- αλλά δεν προσέχατε και τώρα έχουμε εκατοντάδες νεκρούς εξαιτίας σας”.

Αυτό το έργο θα παίζει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της μετά τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρίξει πάλι τις ευθύνες στους Έλληνες.

Και οι Έλληνες είναι έτοιμοι να το φάνε.

Γιατί οι Έλληνες, αντί να ζητήσουν την απόδοση ευθυνών, τσακώνονται μεταξύ τους για το γιατί δεν φοράει μάσκα αυτός που περπατάει στο απέναντι πεζοδρόμιο, αν και ο Τσιόδρας είπε πως ξέρουν από τις έρευνες πως το 86% της μετάδοσης του κορωνοϊού γίνεται σε εσωτερικούς χώρους, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως ο ιός δεν κολλάει σε εξωτερικούς χώρους.

Η κατάσταση σήμερα θυμίζει πολύ την κατάσταση μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2010 -με την ευκαιρία το δημόσιο χρέος είναι σήμερα σχεδόν διπλάσιο από το χρέος που είχε η χώρα όταν χρεοκόπησε-, όταν οι Έλληνες δεν απαίτησαν να αποδοθεί Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας.

Τότε, κυριάρχησε το “Μαζί τα φάγαμε”, σήμερα είναι η …ατομική ευθύνη. Φυσικά, τα ΜΜΕ των ολιγαρχών είναι πάντα στο πλευρό της κυβέρνησης και εναντίον των πολιτών.

Οι Έλληνες μπορούν να φερθούν σήμερα όπως φέρθηκαν μετά το 2010. Τα αποτελέσματα τα βλέπετε.

Αλλά οι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να τρελάνουν στις μηνύσεις το ελληνικό κράτος για την απώλεια των συγγενικών τους προσώπων, όχι από τον κορωνοϊό αλλά από την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης.

Και επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη είναι μέρος του συστήματος των πολιτικών και των ολιγαρχών, υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Συλλογική αγωγή (class action) κατά του ελληνικού κράτους για τις ευθύνες του για τις εκατοντάδες νεκρούς -που δυστυχώς θα αυξηθούν πολύ τους επόμενους μήνες- στην διάρκεια της πανδημίας.

Οι Έλληνες μπορούν να κάνουν μηνύσεις κατά του ελληνικού κράτους, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να πληρώσουν. Στοιχεία υπάρχουν πια χιλιάδες.

Αλλά οι Έλληνες μπορούν και να συνεχίσουν να τσακώνονται για το ποιος δεν φοράει μάσκα, ενώ ο πρωθυπουργός τους θα κόβει βόλτες -χαρωπός και ανέμελος- στα βουνά και στα ζαχαροπλαστεία.

Καλά να περνάτε.

(Αν γίνουν μηνύσεις κατά του ελληνικού κράτους, ίσως σωθούν κάποιοι από τους χιλιάδες ανθρώπους που πρόκειται να πεθάνουν τους επόμενους μήνες, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα αναγκαστεί να ρίξει χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ώστε να κρύψει τις ευθύνες της.)

(Μην περιμένετε από τα άλλα κόμματα να πράξουν. Ένα σύστημα είναι όλοι αυτοί. Τα κόμματα είναι μαγαζιά, με μισθάρες, καρέκλες και πολλή αδιαφορία για την κοινωνία. Θα έπρεπε να το έχετε μάθει πια.)

(Στην Ιταλία, οι συλλογικές αγωγές από τους συγγενείς των θυμάτων κατά των υπευθύνων για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι αγωγές δεν αφορούν μόνο τις ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας αλλά και το κάψιμο και την ταφή των νεκρών χωρίς την παρουσία των συγγενών τους, και πολλές φορές μακριά από τους τόπους κατοικίας τους.)

από pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .