Κυριακή, Δεκεμβρίου 13

«ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΕΛΟΣ! ΟΙ ΔΥΟ (ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ) ΑΛΛΑΓΕΣ που αναγγέλλει για τη ζωή μας ο Μπιλ Γκέιτς μετά τον κορονοϊό...


Η «κανονικότητα» όπως την ξέραμε δεν έχει μόνο αλλάξει δραματικά την περίοδο της πανδημίας, αλλά έχει τεθεί και υπό αίρεση για την εποχή που θα την ακολουθήσει, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές.

Ένα από τα επίπεδα που όλοι συνηγορούν ότι θα είναι ριζικά διαφορετικό με την προ covid εποχή είναι το εργασιακό, συμπεραίνοντας ότι η τηλεργασία ήρθε για να μείνει σε ένα σημαντικό ποσοστό. Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος είχε προβλέψει την πανδημία προ πενταετίας και τώρα αναλύει διεξοδικά τις επιπτώσεις της, θα «κοπούν» περισσότερες από το 30% των ημερών που ο κόσμος πήγαινε στο γραφείο προ του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας ο οποίος έπεσε μέσα σε όλες τις προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας (προέβλεψε εμβόλια και ομαλοποίηση της κατάστασης μέσα στο 2021 και οριστικό τέλος της το 2022) είναι ένας από εκείνους που προβλέπουν συνέχιση της τηλεργασίας και δουλειά γραφείου κυλιόμενα για τους εργαζόμενους, καθώς και περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%.

Η μεγάλη αλυσιδωτή επίπτωση που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη θα αφορά το real estate και την πλήρη αλλαγή των συσχετισμών στις τιμές των ενοικίων. Εταιρίες – κολοσσοί θα αποσυρθούν από μεγάλα κτίρια, δομές και γραφεία (νοικιάζοντας μικρότερα), οι τιμές των οποίων αναμένεται να πέσουν δραματικά. Επιπλέον εκτιμάται ότι το κέντρο θα γίνει λιγότερο προτιμητέο για ιδιώτες ενοικιαστές, όπου έως τώρα οι εργαζόμενοι – ακόμη και οι πιο καλοπληρωμένοι – ξοδεύουν τεράστια ποσά για ενοίκια.

Όταν δεν θα χρειάζεται η καθημερινή τους παρουσία στο γραφείο, η κατοικία σε τόσο ακριβά διαμερίσματα θα γίνει λιγότερο ελκυστική και ένα μεγαλύτερο σπίτι έξω από το κέντρο θα είναι πολύ πιο value επιλογή.

Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι τιμές ενοικίων στο κέντρο των πόλεων θα μειωθούν κατακόρυφα και θα ανατείλει μια λογική εξισορρόπησης τους. Το αν θα το δούμε και στη χώρα μας αυτό μένει να φανεί στην πράξη, το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα οι τιμές των ενοικίων παραμένουν στα προ πανδημίας επίπεδα, ειδικά σε περιζήτητες περιοχές (όπως τα Νότια προάστια) και στον ορίζοντα δεν φαίνονται σημάδια πτώσης.

Εκτός από τις δυο σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά, ο Μπιλ Γκέιτς βλέπει και κάτι άλλο. Θεωρεί ότι η κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας λόγω κορωνοϊού και η πρωτοφανής χρηματοδότηση της έρευνας μας έδωσαν εργαλεία που θα μπορούν να ελέγξουν άμεσα μια ενδεχόμενη νέα πανδημία. Πλέον ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς να το κάνουμε και κυρίως μπορούμε να κινηθούμε με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Ο πλανήτης μπορεί να ζήσει και νέα πανδημία μετά τον κορωνοϊό, σίγουρα όμως δεν θα είναι το ίδιο φονική όσο ο covid…http://www.press-gr.com/2020/12/blog-post_811.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .