Κυριακή, Δεκεμβρίου 6

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαλύει τα ΕΛΤΑ...»


Αντιδρούν έντονα οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στο σχέδιο "μετασχηματισμού" τους  που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για διαχωρισμό και δημιουργία εργαζομένων δυο ταχυτήτων, αλλά και για κλείσιμο περισσότερων ταχυδρομικών γραφείων και συρρίκνωση του Οργανισμού.

Η ΠΟΣΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών), σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι «τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να διαλύσει τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, που μετράει 192 χρόνια ιστορικής διαδρομής, μια μακρόχρονη διαδρομή με πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστια προσφορά στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».Η ανακοίνωση: 
Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στο στόχαστρο βάσει της τροπολογίας που κατέθεσε χθες στη Βουλή η Κυβέρνηση.
Επιχειρούν να διαλύσουν τον αρχαιότερο δημόσιο Οργανισμό, που μετράει 192 χρόνια ιστορικής διαδρομής μια μακρόχρονη διαδρομή με πρωταγωνιστικό ρόλο και τεράστια προσφορά στην οικονομική, πολιτιστική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.
192 χρόνια το Ταχυδρομείο πηγαίνει παντού σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ένα Ταχυδρομείο για κάθε πολίτη, για κάθε επιχείρηση.

Εμείς λέμε ΝΑΙ:
στη χρηματοδότηση του Οργανισμού, με σωστή διαχείριση των χρημάτων προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ
στην εθελουσία με ξεκάθαρους όρους
στις προσλήψεις προσωπικού, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Λέμε ΟΧΙ:
στη βάρβαρη κινητικότητα των εργαζομένων
στο διαχωρισμό και τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων
στο κλείσιμο ταχυδρομικών γραφείων και στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου ΕΛΤΑ.

Αυτά μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα περάσουν.
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγωνιστούμε, όπως διαχρονικά έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για την περιφρούρηση του κοινωνικού αγαθού της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης, για να κρατήσουμε το Ταχυδρομείο όρθιο, προσιτό και ανοιχτό για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για τη δίκαιη μεταχείριση παλιών και νέων εργαζομένων.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ., συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση στη Βουλή.
Η συνέντευξη θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά μέσω facebook
https://www.facebook.com/post.trade.union

 http://www.press-gr.com/2020/12/blog-post_5.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .