Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14

Παγκόσμια ανησυχία για την μετάλλαξη του ιού στην Βρετανία


medlabnews.gr iatrikanea

 Ανησυχητικά νέα από την Βρετανία, όπου ανακοινώθηκε επίσημα πως εντοπίστηκε μία νέα μετάλλαξη του κοροναϊού, μετάλλαξη που αναπτύσσεται ταχύτατα σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ, τουλάχιστον 60 διαφορετικές τοπικές αρχές έχουν καταγράψει μολύνσεις covid που προκλήθηκαν από τη νέα μετάλλαξη. Ήδη, έχει ειδοποιηθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και έχουν ξεκινήσει λεπτομερείς μελέτες.

«Δεν υπάρχει στοιχείο» που να δείχνει ότι τα εμβόλια δεν λειτουργούν

Πάντως, ο Χάνκοκ υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να υποδηλώνει ότι η νόσος επιδεινώθηκε ή ότι τα εμβόλια δεν θα λειτουργήσουν.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε σε βουλευτές ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν έντονες, εκθετικές αυξήσεις στον ιό σε όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρφορντσαϊρ.

«Έχουμε εντοπίσει πάνω από 1.000 περιστατικά με τη συγκεκριμένη παραλλαγή, κυρίως στη Νότια Αγγλία, αν και περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί σε περίπου 60 διαφορετικές περιοχές».



Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν γνωρίζουν σε ποιο βαθμό η νέα παραλλαγή οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων. Ωστόσο, ο Χάνκοκ τόνισε ότι χρειάζεται ταχεία και αποφασιστική δράση, που είναι απαραίτητη για τον έλεγχο της πανδημία, κατά την περίοδο των εμβολιασμών.

Κλείνει το Λονδίνο

Στην κλίμακα 3, την αυστηρότερη στη Μεγάλη Βρετανία όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό μπαίνει το Λονδίνο, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων κοροναϊού. Οι νέοι κανόνες τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δηλαδή σε λιγότερο από 48 ώρες. Ήδη, βουλευτές και επιχειρήσεις αντιδρούν με την απόφαση, προειδοποιώντας ότι θα καταστρέψει το εμπόριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως και τις παμπ, τα εστιατόρια και τους πολιτιστικούς χώρους, ενώ οι καταναλωτές από τη ζώνη κατηγορίας 2 θα απαγορεύεται να ψωνίζουν σε μεγάλα καταστήματα, όπως αυτά που βρίσκονται στην Oxford Street.

«Λουκέτο» θα βάλουν επίσης και τα θέατρα του West End, μετά τις αυριανές παραστάσεις τους.

Πάνω από το 60% του πληθυσμού στη βαθμίδα 3

Μετά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για σκληρότερα μέτρα στο Λονδίνο, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρτφορντσαϊρ, πάνω από το 60% του αγγλικού πληθυσμού -περίπου 34 εκατομμύρια άτομα – καλείται να εφαρμόσει τα μέτρα της κλιμακας 3.

Μόλις 1% των κατοίκων της Αγγλίας βρίσκονται στην κλίμακα 1, ενώ το 38% παραμένει στην κλίμακα 2.

«Μην έρθετε στο Λονδίνο για ψώνια»

Ο Ματ Χάνκοκ συνέστησε στους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τα ταξίδια τους, παρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητα, σε περιοχές μέσα στην κλίμακα 3 και προς την κλίμακα 3.

Μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην επισκεφθούν το Λονδίνο για ψώνια. Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν μόνο φίλους και μέλη της οικογένειας που δεν ζουν μαζί σε εξωτερικό χώρο. Παράλληλα, οι εξωτερικές συγκεντρώσεις επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα, ενώ επιτρέπεται μόνον η παράδοση σε πακέτο. Επίσης, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκτός περιοχής και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Σε υγειονομικό συναγερμό 17 δήμοι του Λονδίνου

Σε γράμμα του προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο Καν ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 32 τοπικές περιοχές στην πρωτεύουσα.

Επίσης σε 17 δήμους καταγράφονται 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Χάβερινγκ, με 1.314 κρούσματα από τις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που αντιστοιχεί σε 506,3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

medlabgr
.newsnowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .