Τρίτη, Δεκεμβρίου 15

Ο ληστής που μάλωνε στο τηλέφωνο με τη γκόμενά του σε ώρα ληστείας και το ξίφος του Κώστα Μαστοράκη

Δυο ώρες με τους ληστές

Στη θέα του σπαθιού ένας από τους 3 ληστές έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τον σημαδεύει στο κεφάλι

Παρασκευή βράδι 11 Δεκεμβρίου 2020 στον πεζόδρομο της οδού Άγρας στο Παγκράτι.

Ο ανεπαρκής φωτισμός του δρόμου σε συνδυασμό με τον φόβο και τον ωχαδελφισμό των ενοίκων των γειτονικών πολυκατοικιών θα ήταν το ιδανικό σκηνικό για τους ληστές.

Από τον Bασίλη Μπόνιο

Σκεφθείτε ότι για 20 λεπτά κατέβαζαν από το σπίτι του επιχειρηματία Κώστα Μαστοράκη τα κλοπιμαία, ανάμεσά τους τηλεοράσεις κλπ, χωρίς κανείς από τους γείτονες να τηλεφωνήσει στην Αμεσο Δράση ή να αντιδράσει.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Από ένα παράθυρο του υπερυψωμένου ισογείου ένας από τους τρεις ληστές αφού σηκώσει τα ρολά θα εισβάλει ανενόχλητος στη πολυκατοικία. Στη συνέχεια θα ανοίξει και στους άλλους δύο την κεντρική είσοδο και η ομάδα θα μπουκάρει για μία ακόμη φορά στη γνώριμη στους ίδιους πολυκατοικία. Είχαν μπουκάρει εδώ ξανά δύο μέρες πριν.

Ανεβαίνουν σε όλους τους ορόφους πριν καταλήξουν στο διαμέρισμα του Κώστα Μαστοράκη και αρχίσουν να χτυπάνε τη πόρτα με λοστούς η οποία σημειωτέον δεν ήταν ασφαλείας.

Στο μεταξύ ο επιχειρηματίας είχε ξυπνήσει από τους θορύβους. Ενστικτωδώς άρπαξε στα χέρια του ένα σπαθί βγαλμένο από το Killbill του Ταραντίνο δώρο μίας Ελληνίδας φίλης του η οποία ζει στην Ιαπωνία.

Πριν πιάσει το σπαθί πέρασαν από το μυαλό του σε κλάσματα δευτερολέπτου τα εξής> Το σταθερό τηλέφωνο βρισκόταν σε απόσταση, το κινητό το είχε κλείσει πριν κοιμηθεί και δεν προλάβαινε να το ανοίξει. Από τα διπλανά διαμερίσματα απουσίαζαν οι ένοικοι.

Στη θέα του σπαθιού ένας από τους 3 ληστές έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τον σημαδεύει στο κεφάλι. Ο δεύτερος κρατούσε έναν φακό και τον τύφλωνε για να μην μπορεί να διακρίνει τα πρόσωπά τους και ο τρίτος είχε μπουκάρει ήδη μέρα. Ο επιχειρηματίας έκανε ενστικτωδώς κάποια βήματα πίσω ενώ την ίδια στιγμή εξακολουθούσε να κρατάει σφιχτά το σπαθί και να ανταλλάζει βρισιές με τους εισβολείς.

Θα ακολουθούσε διαπραγμάτευση για να αφήσει κάτω το σπαθί. Όταν πέρασαν τα πρώτα λεπτά και δεν τον πειράξανε ξεκίνησε να μιλάει μαζί τους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που τους είπε μπλοφάροντας είναι ότι μόλις είχε βγει από τις Φυλακές Κορυδαλλού και ότι μπήκαν σε λάθος σπίτι. Τους είπε λεπτομέρειες που τους αιφνιδίασαν.

-Εάν έχεις κάνει φυλακή σε σεβόμαστε….Κι εγώ έχω κάνει φυλακή…,

θα του απαντήσει ένας από τους τρεις. Ο άλλος εξακολουθούσε να τον σημαδεύει με τον φακό και ο τρίτος να αλωνίζει το διαμέρισμα ψάχνοντας για χρήματα, υπολογιστές και ότι πολύτιμο.

-Κοίταξε είμαστε πολλοί, είμαστε μεγάλη ομάδα. Πάνω από 10 με 15…Έχουμε και Έλληνες στην ομάδα…

άρχισαν να του λένε οι ληστές εννοώντας τη συμμορία φυσικά.

Κάποια στιγμή σε ένα συρτάρι βρίσκουν τη βέρα του πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή.

H συνέχεια ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .