Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17

Το έντυπο συναίνεσης που θα υπογράφουν όλοι οι πολίτες που θα εμβολιαστούν – Τι αναφέρει για παρενέργειες

Λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση εμβολιασμού, με το κωδικό όνομα «Ελευθερία», στην Ελλάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας το έντυπο το οποίο θα πρέπει να υπογράφει ο κάθε πολίτης με το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό.

Οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα υπογράψουν το συγκεκριμένο έντυπο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί και αποδέχονται τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και με αυτό ζητείται η υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.

Δείτε το έγγραφο 


από lapolitica

teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .