Χριστούγεννα και Διατροφή


Οι γιορτές είναι προ των πυλών και ανησυχείτε πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε τις καλές διατροφικές σας συνήθειες; Δημιούργησα για όλους εσάς έναν οδηγό που περιλαμβάνει ένα αναλυτικό άρθρο και μία σειρά από 5 βίντεο που θα σας βοηθήσουν να δείτε τις ημέρες αυτές από μία άλλη ματιά.

Τα Χριστούγεννα είμαστε κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από διάφορα εορταστικά εδέσματα και λιχουδιές. Μάλιστα για αρκετούς η περίοδος της έκθεσης αυτής και ενδεχομένως μιας μικρής αποδιοργάνωσης φαίνεται να ξεκινάει από τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη… το είχες φανταστεί ποτέ αυτό;

Μόλις στολίσουμε έχουμε πάντα μία ξεχωριστή διάθεση κι αρχίζουμε να προμηθευόμαστε με τα κατάλληλα υλικά που θα γεμίσουν το σπίτι με χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και γεύσεις.

Όσο πλησιάζουμε προς τις δύο εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δε, τείνουμε να παραλείπουμε προπονήσεις, να καταναλώνουμε ίσως περισσότερα γλυκά, αλκοόλ και να συγκεντρωνόμαστε συχνότερα σε οικογενειακά γεύματα, άρα και μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

Βρίσκεις κι εσύ τον εαυτό σου εκτός του συνηθισμένου σου προγράμματος και ανησυχείς μήπως χαθεί όλη η διατροφική πορεία που έχεις κάνει έως τώρα;

Για σένα έχω ετοιμάσει αυτόν τον διατροφικό οδηγό! Επειδή θέλω και να απολαύσεις τις λιχουδιές των Χριστουγέννων, αλλά και να διατηρήσεις τις καλές σου διατροφικές συνήθειες… στις επόμενες ενότητες, λοιπόν, θα σου αποκαλύψω τον τρόπο.

Καλή ανάγνωση!

Ισορροπημένο Βάρος στις Γιορτές: Γίνεται;

Η λογική άσπρο-μαύρο είναι κάτι που συναντάω πολύ συχνά και στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να την αποβάλλεις. Αντιθέτως, σου είναι πιο εύκολο μερικές φορές να εστιάσεις σε διατροφικές συνήθειες που θεωρείς λανθασμένες επειδή είναι εκτός από την καθημερινότητά σου, από το να αναλογιστείς όλη την πρόοδο που έχεις κάνει.

Γιατί εντείνεται αυτή η συμπεριφορά στις γιορτές; Σου λείπουν τα κίνητρα; Δεν το πιστεύω.

Σίγουρα θέλεις να είσαι και να νιώθεις υγιής. Αυτό που, ωστόσο, σου διαφεύγει είναι ότι ξεχνάς να προσαρμόσεις τους στόχους σου στα καινούρια δεδομένα! Όπως αλλάζει η ζωή γύρω σου εκείνες τις ημέρες, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τους στόχους σου.

Πιθανόν να μην χρειάζεσαι κάποιον «οδηγό επιβίωσης» για τα μεγάλα οικογενειακά γεύματα τους υπόλοιπους μήνες, γιατί μπορεί να τα συναντάς μία φορά κάθε δύο μήνες. Όμως, στις γιορτές πραγματοποιούνται 2 και 3 φορές στην ίδια βδομάδα.

Prosarmose Diatrofikous Stoxous

Ισορροπημένο Βάρος με ένα Ξεχωριστό, Ρεαλιστικό σχέδιο για τα Χριστούγεννα!

Το τελευταίο πράγμα που θέλω να σκέφτεσαι εκείνες τις μέρες είναι ότι επειδή έφαγες λίγο παραπάνω θα ξανα-ασχοληθείς με τις διατροφικές συνήθειες ξανά από Γενάρη. Εννοείται ότι μπορείς να συνδυάσεις τη διασκέδαση με απόλαυση και ταυτόχρονα διαχείριση του βάρους σου. Κι επειδή πιστεύω σε εσένα, θέλω να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας.

Ξεκίνα με μία Άσκηση

Αναλογίσου:

  • τι θα μπορούσες να παραλείψεις από τις λιχουδιές των Χριστουγέννων που πραγματικά δε θα σου λείψει;
  • τι είναι αυτό που θέλεις να απολαύσεις μέσα στις γιορτές πραγματικά;
  • τι είναι αυτό που θέλεις να θυμάσαι στο τέλος αυτού του μήνα;

Τι  θα είναι επιτυχία για σένα σε αυτές τις γιορτές;

Μπορεί για παράδειγμα να κάνεις προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα, ωστόσο για τον Δεκέμβρη να θέσεις έναν νέο στόχο όπου οι προπονήσεις σου θα είναι μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, αντί να σκέφτεσαι ότι έχασες δύο προπονήσεις θα σκέφτεσαι ότι πέτυχες το νέο, προσαρμοσμένο σου στόχο.

Αντίστοιχα και για το βάρος σου, εάν βρίσκεσαι σε μία διαδικασία μείωσης βάρους τότε ο στόχος για τον μήνα αυτό μπορεί να είναι  η διατήρηση του βάρους σου σταθερού ώστε να συνεχίσεις δυναμικά τον Γενάρη. Πώς σου ακούγεται αυτό;

Το ξέρω ότι σε έχω βάλει σε αρκετές σκέψεις και φυσικά είμαι εδώ για να σου δώσω περισσότερες απαντήσεις και ιδέες, ώστε να βάλεις τους δικούς σου στόχους και προτεραιότητες γι’ αυτές τις γιορτές.

Συνέχισε στην επόμενη ενότητα, όπου θα σε βοηθήσω να βάλεις μία προτεραιότητα στις επιλογές σου την περίοδο αυτή.

Βάλε προτεραιότητα στις Χριστουγεννιάτικες Λιχουδιές

Ξέρεις ποιος ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος όταν έφτιαχνα αυτόν τον οδηγό; Το να σε αποτρέψω από το να αναζητήσεις κάποια δίαιτα αποτοξίνωσης μόλις περάσουν οι γιορτές!

Αυτό συνήθως συμβαίνει είτε επειδή έχουμε φάει μεγάλες ποσότητες φαγητού, είτε επειδή έχουμε υποκύψει σε αρκετούς γλυκούς πειρασμούς. Ό,τι αναφέρω παρακάτω, επομένως, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τα γλυκά, φυσικά ισχύει για οτιδήποτε λειτουργεί ως «διατροφικός πειρασμός» για εσένα.

Xristougenniatiki Lixoudia

Ποια θέλω να είναι η δική σου σκέψη απέναντι σε όλες τις λιχουδιές των Χριστουγέννων;

Άδραξε την ευκαιρία για να ευχαριστηθείς τρόφιμα που αγαπάς, χωρίς να νιώθεις έπειτα ότι χρειάζεται να το «πληρώσεις» αντικρίζοντας έναν άλλο αριθμό στη ζυγαριά.  Και υπάρχουν τόσοι πολλοί πειρασμοί αυτή την περίοδο του χρόνου, που πραγματικά εάν υποκύψουμε σε όλους το πιθανότερο είναι να μας οδηγήσουν σε αύξηση του βάρους.

Το να δοκιμάσεις απ’ όλα, ακόμη κι από αυτά που δεν θέλεις πραγματικά, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους έως και 2 κιλά τις δύο εβδομάδες των εορτών μόνο.

Και το ερώτημα είναι: Το να δοκιμάσεις απ’ όλα είναι κάτι που θα ευχαριστηθείς πραγματικά;

Εάν με παρακολουθείς λίγο καιρό, τότε σίγουρα θα έχεις καταλάβει ότι η γεύση και η απόλαυση είναι πολύ ψηλά στη δική μου λίστα και το ίδιο συμβουλεύω και όλα τα άτομα με τα οποία συνεργάζομαι.

 


η συνέχεια εδώhttps://diaitologos.com/oikogeneia/christougenna-kai-diatrofi-odigos/?utm_source=newsletter_1885&utm_medium=email&utm_campaign=copy