Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24

Ιχθυέλαιο: Συρρικνώνει και σταθεροποιεί την συσσωρευμένη πλάκα των αρτηριών


χθυέλαιο: Συρρικνώνει και σταθεροποιεί την συσσωρευμένη πλάκα των αρτηριών

Ένα φάρμακο που παράγεται από μια πολύ καθαρή μορφή EPA (ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα ψάρια) φαίνεται να βοηθά στην μείωση της πλάκας στις αρτηρίες της καρδιάς, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Heart Journal.

Τα ευρήματα μπορεί να εξηγήσουν γιατί η δραστική ουσία icosapent ethyl από το ιχθυέλαιο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 26% σε άτομα με υψηλό κίνδυνο γι’ αυτά τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ιπποκράτης: Ο,τι βλάπτει την καρδιά, βλάπτει και τον εγκέφαλο 

Η μελέτη περιελάμβανε 80 άτομα με λιπαρή πλάκα στις αρτηρίες της καρδιάς (στεφανιαία νόσος). Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν διαβήτη και λάμβαναν στατίνες. Τα τριγλυκερίδια τους ήταν αυξημένα, κυμαινόμενα από 135 έως 499 χιλιοστόγραμμα ανά δεκάλιτρο. Στους μισούς δόθηκε τυχαία να λαμβάνουν 4 γραμμάρια icosapent ethyl ημερησίως. Οι άλλοι μισοί πήραν εικονικό φάρμακο.

Μετά από 18 μήνες, οι σχετικές εξετάσεις έδειξαν ότι σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου, η ομάδα που έλαβε το φάρμακο από ιχθυέλαιο είχε λιγότερο ασταθή (επικίνδυνη) πλάκα. Ο συνολικός όγκος της πλάκας ήταν επίσης χαμηλότερος μεταξύ εκείνων που έλαβαν το φάρμακο.

Αθηρωματική πλάκα: Πώς δημιουργείται και πως αντιμετωπίζεται 

Πηγή: www.iatropedia.gr – https://www.health.harvard.edu

Οφέλη ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου

Από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκε ότι, η κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων και συγκεκριμένα EPA και DHA είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, μειώνοντας κατά 16% τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε όσους έχουν υψηλά τριγλυκερίδια και κατά 14% σε όσους έχουν υψηλή LDL («κακή») χοληστερόλη. Ενώ συνολικά για τον γενικό πληθυσμό, ο κίνδυνος είναι μειωμένος από 6% έως 18%.

Προηγούμενες μελέτες είχαν συσχετίσει τα ω-3 με

Οι ερευνητές συστήνουν λοιπόν την κατανάλωση ψαριών (κυρίως σολομού και σαρδέλας) δύο φορές την εβδομάδα ή τη λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων με ω-3 λιπαρά οξέα.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: Σας διαθέτω ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ως ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, {διπλής απόσταξης (μοριακή εν κενώ) απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα}, με όλα τους τα οφέλη στο ΑΚΈΡΑΙΟ.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ή επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com  

Δείτε ακόμη: Τα Ω 3 λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην μακροζωία 

Ω 3 λιπαρά οξέα: Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των χρόνιων φλεγμονών 

 Ω 3 λιπαρά οξέα: Ο μεγάλος σύμμαχος της υγείας 

Ο ρόλος των ω 3 λιπαρών οξέων στον καρκίνο 

Ω 3: Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου 

Τα ωμέγα 3 – Ω 3 ρυθμίζουν το ζάχαρο του αίματος

Ω 3 λιπαρά~Το Άλφα και το Ωμέγα της υγείας 

Ω 3 λιπαρά οξέα: O χαμένος διατροφικός κρίκος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .