ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ. Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΑΤΙΘΑΣΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ, ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ. Ο γιατρός του ιού Έμπολα: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν άγνωστο αριθμό νέων και δυνητικά θανάσιμων ιών με προέλευση από τα τροπικά δάση της Αφρικής».

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/04/a-2006-90.html

    AΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ «ΑΕΡΟΒΙΟ ΕΜΠΟΛΑ».

 


 

 Ιός Έμπολα: Συμπτώματα, μετάδοση και θεραπεία

                                      Ο  ΙΟΣ  ΕΜΠΟΛΑ

Σχετικά με τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο Αλβέρτος Μπουρλάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 την παραμονή των Χριστουγέννων είπε ότι:
«τα εμβόλια δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά και σε αυτό το στέλεχος του κορωνοϊού. Πιστεύω όμως ότι έχω δει στοιχεία τα οποία με κάνουν να μπορώ να πω ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, αλλά θα έχουμε οριστικά στοιχεία αν τα εμβόλια είναι το ίδιο ή περισσότερο αποτελεσματικά σε αυτό το στέλεχος σε κανένα δύο εβδομάδες».

Την ώρα που όλος ο κόσμος μαστίζεται από τον νέο κορωνοϊό, ο Αμερικανός διατροφολόγος, Dr Michael Greger, στο βιβλίο του «How To Survive A Pandemic», αναφέρει πως οι ασθένειες που υπάρχουν στα κοτέτσια μπορούν να αφανίσουν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη.
«Με τις πανδημίες να εξαπλώνονται ραγδαία από άνθρωπο σε άνθρωπο, το ερώτημα δεν πλέον στο επίπεδο του 'αν', αλλά στο 'πότε'», αναφέρει στο βιβλίο του.
Το 1997, είχε ξεσπάσει το Χονγκ Κονγκ η γρίπη Η5Ν1, με αποτέλεσμα την θανάτωση 1,3 εκατομμυρίων κοτόπουλων, ωστόσο το στέλεχος που προκάλεσε τον ιό δεν εξαλείφθηκε.
«Όσο περισσότερα ζώα συνωστίζονται μαζί, τόσο περισσότερος είναι ο κίνδυνος μιας νέας πανδημίας και ειδικά οι ιοί που κρύβονται στους πνεύμονες των κοτόπουλων», σχολιάζει ο Greger.
Αυτό, το αιτιολογεί με το γεγονός πως ο συνωστισμός δεν επιτρέπει στα κοτόπουλα να κινηθούν, μένοντας ακίνητα για ώρες στο ίδιο σημείο εισπνέοντας όλα όσα υπάρχουν στα κόπρανά τους.
Όμως ο Greger, τονίζει πως ακόμη και αν αφήσουμε τα πουλερικά ελεύθερα, ο κίνδυνος μιας σοβαρής πανδημίας που να προέρχεται από τα κοτόπουλα, δεν μπορεί ποτέ να περιοριστεί: «Όσο υπάρχουν πουλερικά, θα υπάρχουν και πανδημίες».


Ο  καθηγητής Jean – Jacque Muembe Tamfum   - ο οποίος συνέβαλε στην ανακάλυψη του ιού του Έμπολα, το 1976 - μιλώντας στο CNN International έκανε λόγο για μια διαρκή απειλή και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι μελλοντικές πανδημίες θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από τις Covid-19.

Ο άνθρωπος, που ως νεαρός ερευνητής πήρε τα πρώτα δείγματα αίματος από τα θύματα μιας μυστηριώδους ασθένειας που προκάλεσε αιμορραγίες και σκότωσε περίπου το 88% των ασθενών και το 80% του προσωπικού που εργάζονταν στο Yambuku Mission Hospital, μίλησε για πολλές ακόμη ζωονόσους – δηλαδή ασθένειες που μεταπηδούν από ζώα σε ανθρώπους.

Ο κίτρινος πυρετός, διάφορες μορφές γρίπης, λύσσας, βρουκέλλωσης και νόσου του Lyme είναι μεταξύ εκείνων που περνούν από ζώα στον άνθρωπο, συχνά μέσω ενός ξενιστή όπως ένα τρωκτικό ή έντομο.

Ο HIV προέκυψε από έναν τύπο χιμπατζή και μεταλλάχθηκε σε μια παγκόσμια σύγχρονη πανούκλα. Οι SARS, MERS και ο ιός Covid-19 που είναι γνωστός ως SARS-CoV-2 είναι όλοι οι κορωνοϊοί που πήδησαν στον άνθρωπο από άγνωστες «δεξαμενές» – ο όρος που χρησιμοποιούν οι ιολόγοι για τους φυσικούς ξενιστές του ιού – στο βασίλειο των ζώων. Η Covid-19 θεωρείται ότι προέρχεται από την Κίνα, πιθανώς από νυχτερίδες.

Συνέπεια της οικολογικής καταστροφής και του εμπορίου άγριων ζώων

Από την πρώτη μόλυνση από ζώο σε άνθρωπο, τον κίτρινο πυρετό, ο οποίος εντοπίστηκε το 1901, οι επιστήμονες έχουν βρει τουλάχιστον 200 άλλους ιούς που είναι γνωστό ότι προκαλούν ασθένειες στον άνθρωπο.

Σύμφωνα με έρευνα του Mark Woolhouse, καθηγητή επιδημιολογίας μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ανακαλύπτονται νέα είδη ιών με ρυθμό τριών έως τεσσάρων το χρόνο. Η πλειοψηφία τους προέρχεται από ζώα.

Οι ειδικοί λένε ότι ο αυξανόμενος αριθμός αναδυόμενων ιών είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα της οικολογικής καταστροφής και του εμπορίου άγριων ζώων.

Καθώς οι φυσικοί τους βιότοποι εξαφανίζονται, ζώα όπως αρουραίοι, νυχτερίδες και έντομα επιβιώνουν όταν εξαλείφονται μεγαλύτερα ζώα.

Είναι σε θέση να ζουν μαζί με τα ανθρώπινα όντα και συχνά είναι ύποπτα ως οι φορείς που μπορούν να μεταφέρουν νέες ασθένειες στον άνθρωπο.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει τις παλαιότερες εκρήξεις του Έμπολα με βαριά ανθρώπινη εισβολή στα τροπικά δάση. Σε μελέτη του 2017, ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα για να προσδιορίσουν ότι 25 από τα 27 κρούσματα του Έμπολα που εντοπίστηκαν κατά μήκος των ορίων των τροπικών δασών στην Κεντρική και Δυτική Αφρική μεταξύ 2001 και 2014 ξεκίνησαν σε μέρη που είχαν βιώσει την αποψίλωση των δασών περίπου δύο χρόνια πριν.

Πρόσθεσαν επίσης ότι εμφανίστηκαν εστίες του σε περιοχές όπου η πυκνότητα του ανθρώπινου πληθυσμού ήταν υψηλή και όπου ο ιός έχει ευνοϊκές συνθήκες, αλλά ότι η σχετική σημασία της απώλειας των δασών είναι εν μέρει ανεξάρτητη από αυτούς τους παράγοντες.

Στα πρώτα 14 χρόνια του 21ου αιώνα, μια έκταση μεγαλύτερη από το μέγεθος του Μπαγκλαντές στο τροπικό δάσος της λεκάνης του Κονγκό αποψιλώθηκε.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις αποψίλωσης και αύξησης του πληθυσμού, το τροπικό δάσος της χώρας μπορεί να έχει εξαφανιστεί εντελώς μέχρι το τέλος του αιώνα. Καθώς συμβαίνει αυτό, τα ζώα και οι ιοί που μεταφέρουν θα συγκρούονται με ανθρώπους με νέους και συχνά καταστροφικούς τρόπους.

Διεπιστημονική ομάδα επιστημόνων που εδρεύουν στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Κένυα και τη Βραζιλία έχει υπολογίσει ότι μια παγκόσμια επένδυση ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε έργα για την προστασία των τροπικών δασών, τη διακοπή του εμπορίου άγριας ζωής και τη γεωργία θα ήταν αρκετή για να αντισταθμίσει το κόστος πρόληψης μελλοντικών πανδημιών.

Γράφοντας στο περιοδικό Science, η ομάδα δήλωσε ότι η δαπάνη 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για παγκόσμια συστήματα προστασίας των δασών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση κατά 40% της παγκόσμιας αποψίλωσης σε περιοχές με τον υψηλότερο κίνδυνο εξάπλωσης ιών.

Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων στους ανθρώπους που ζουν εκεί και που βγάζουν τα προς το ζην από τα δάση, και την απαγόρευση της εκτεταμένης υλοτομίας και την εμπορευματοποίηση του εμπορίου άγριων ζώων.

Ένα παρόμοιο πρόγραμμα στη Βραζιλία οδήγησε σε μείωση κατά 70% στην αποψίλωση των δασών μεταξύ 2005 και 2012, ανέφεραν οι επιστήμονες.

Ενώ 30 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο μπορεί να ακούγονται πολλά, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα κάνει γρήγορα απόσβεση.

Η πανδημία κορωνοϊού θα κοστίσει μόνο στις ΗΠΑ περίπου 16 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια, σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Κάτλερ και Λάρι Σάμερς, τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία θα κοστίσει 28 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγή μεταξύ 2020 και 2025, σε σχέση με τις προβλέψεις πριν από την πανδημία.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  οι  "Αυτόχθονες  Έλληνες"  πιστεύουν  ότι  μία  και  μόνο  μία είναι η  αιτία  για  τις τρομερές  πανδημίες  που  θα  φέρει  η  Μητέρα  Γαία  στο  ατίθασο Παιδί  της,  στον  άνθρωπο:  Ο  ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ.  Η  ανεξέλεγκτη  αύξηση  του  πληθυσμού των ανθρώπων διαταράσσει βαρύτατα  την  οικολογική ισορροπία  του πλανήτη  και  θα είναι  η  αιτία  για τα  δεινά  που έρχονται.  Κάποτε  ο πληθυσμός  του  Ισλάμ  ήταν  100  εκατομμύρια  και  σήμερα  οδεύει  στα  2  δισεκατομμύρια.  Η  ινδική  ηποήπειρος  αδυνατεί  να  διαθρέψει  πάνω  από  100 εκατομμύρια  και  τώρα  είναι 1,4  δισεκατομμύριο.  Το   ίδιο  και  οι  περιοχές  της  Ν.  Αμερικής  (πάει  ο πνεύμονας της  γης, η  ζώνη  του  Αμαζονίου),  της  Κίνας,  της  Ινδοκίνας  και  της  Ινδονησίας.  Η  μεγάλη  καταστροφή  όμως  θα  επέλθει  από την  Αφρική.  Οι σοφοί  εγκέφαλοι  του  Προγράμματος Καλλέργη  σχεδιάζουν  μία  Αφρική  του  2050  με  1,5  δισεκατομμύριο  Νέγρους  και  το  2100  με  4,5  δισεκατομμύρια  Νέγρους,  σε  μία  περιοχή  που  ο  πληθυσμός δεν  πρέπει  να  ξεπερνά  τα 100  εκατομμύρια.  Πως θα  διατραφούν  αυτοί  οι  άνθρωποι.  Τι  χτυπήματα  θα  επιφέρουν  στην  οικολογία  της  Αφρικανικής  ηπείρου;  Ακόμη  και  εάν  1 δισεκατομμύριο απ'  αυτούς  τους  νέγρους  τους  μεταφέρουν στην Ευρώπη, όπως  είναι  το σχέδιό  τους, για  να καταστρέψουν τους  ευρωπαϊκούς  λαούς,  πάλι  θα πρέπει να διατραφούν τα  υπόλοιπα 3,5  δισεκατομμύρια.  Πως  θα γίνει  αυτό;  

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ