Τέλος «η ζωή και κότα» του Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές

Επιστρέφει στον Κορυδαλλό και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ «έβαλαν τα κλάματα» και σιχτιρίζουν τον Χρυσοχοΐδη

Έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία και μαζί τελειώνει και… «η ζωή και κότα» του στυγερού τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές. Και αυτό διότι με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνει ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας και αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης αδειών, βάζοντας «φρένο» σε μεταγωγές κρατουμένων.

Η νέα πρόβλεψη, συγκεκριμένα για εγκλήματα τρομοκρατίας, αφορά ουσιαστικά την περίπτωση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος παραμένει στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου. Συνεπώς, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί (κάτι που είναι σίγουρο), ο τελευταίος θα πρέπει να μεταχθεί από το εν λόγω σωφρονιστικό ίδρυμα και να επιστρέψει, πιθανότατα, στον Κορυδαλλό και στην ειδική πτέρυγα υψηλής ασφαλείας για τρομοκράτες στις γυναικείες φυλακές.

Ειδικότερα, στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου αναφέρεται πως «απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. σε όσους κρατούμενους έχουν καταδικασθεί για εγκλήματα τρομοκρατίας, όπως επίσης σε κρατούμενους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή έχει εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή εάν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα».

Αντιδρούν τα ΣΥΡΙΖΑικα ΜΜΕ

Πριν ακόμη το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ψηφιστεί από την Βουλή (κάτι παραπάνω από βέβαιο)τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι φωτογραφική για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Με τον τρόπο αυτό δικαιώνουν όλους όσοι κατηγορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλεκτικές συγγένειες με τις παρυφές της τρομοκρατίας. Μάλιστα η Εφημερίδα των Συντακτών επιτέθηκε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (σιγά την έκπληξη) γράφοντας πως «ο Κουφοντίνας δικάζεται εκ νέου όχι από τη Δικαιοσύνη αλλά από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση».

Εξάλλου η κόντρα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου είναι γνωστός τοις πάσι από την εξάρθρωση της 17Ν , το 2002 όταν ο Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση Σημίτη. Έτσι δεν προκαλεί σε κανένα νοήμων άνθρωπο ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η αυστηροποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη μεταγωγή κρατουμένων σε αγροτικές φυλακές, αλλά η προσθήκη της τελευταίας στιγμής αποτυπώνει την εκδικητική στάση της κυβέρνησης η οποία αντίκειται σε κάθε συνταγματική έννοια ισονομίας, διάκρισης εξουσιών και κράτους δικαίου».iapopsi.gr