Σάββατο, Δεκεμβρίου 19

Μεταναστευτικό μνημόνιο παραχώρησης εδαφών!


Με την αναθεωρητική, επεκτατική πολιτική της Τουρκίας συνεχώς παρούσα στο Αιγαίο αντί η κυβέρνηση να θωρακίσει την παραμεθόριο και μέσα από την αναπτυξιακή τους προοπτική, υπογράφει μνημόνιο για το μεταναστευτικό!
Αντί να ανακουφίσει τις τοπικές κοινωνίες και να σεβαστεί την πολύχρονη σκληρή δοκιμασία των ακριτών, δεσμεύει το μέλλον τους με μόνιμες δομές μεταναστών μέσω υπογραφής μνημονίου.
Το μεταναστευτικό μνημόνιο είναι πραγματικότητα με υπογραφή Μηταράκη.

Μνημόνιο που περνάει θηλιά θανάτου στα νησιά του Αιγαίου.


Μνημόνιο, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Οργανισμών και της Ελληνικής κυβέρνησης για την δημιουργία ενός Πολυχώρου (επί λέξη Multi-Purpose Reception
and Identification Centre), διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών για λογαριασμό όλης της Ευρώπης.

Μνημόνιο παραχώρησης ελληνικού εδάφους στην ακριτική Λέσβο, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου, για να γίνεται η διαλογή μεταναστών για όλη την Ευρώπη, αλλά και η συσσώρευσή τους για να μην «ενοχλούνται» οι ευρωπαίοι από το πρόβλημα. Το ίδιο κέντρο είχε επιχειρηθεί να γίνει στη Χίο από το 2017, αλλά προσέκρουσε στην καθολική άρνηση των Χιωτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .