Σάββατο, Δεκεμβρίου 19

Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων

Σχέδιο «Ιπποκράτης»: Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων

Μια πολυάριθμη επιχείρηση της ΕΛΑΣ με την επωνυμία «Ιπποκράτης», έχει εκπονηθεί για την ασφαλή μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού με την άφιξη των παρτίδων στην Ελλάδα.

Από τη στιγμή που τα πρώτα αεροσκάφη τα οποία μεταφέρουν τα πολύτιμα φορτία προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Τανάγρας και φορτωθούν στα ειδικά φορτηγά ψυγεία, αυτοκινητοπομπή της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται εκεί για να τα συνοδεύσει μέχρι τους χώρους όπου προορίζονται να πάνε.

Στη γενικότερη επιχείρηση, η ελληνική Αστυνομία, αναλαμβάνει το έργο της ασφαλούς μεταφοράς τους στα 750 εμβολιαστικά κέντρα, της αποθήκευσής τους σε 7 ειδικά ψυγεία και της 24ωρης φύλαξής τους.  

Για το σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί σύμφωνα με πληροφορίες 3.000 αστυνομικοί, ενώ στην όλη επιχείρηση θα συμβάλει όπου απαιτείται και ο στρατός. Εξάλλου, εναέρια μέσα της ΕΛ.ΑΣ. και πλωτά μέσα του λιμενικού θα αναλάβουν τη μεταφορά των εμβολίων σε ακριτικά σημεία της χώρας και στα νησιά.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από το OPEN tv το στρατηγείο της επιχείρησης θα είναι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου ήδη έχει στηθεί.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα εμβόλια όπως όλα δείχνουν αναμένεται να φθάσουν στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στην Ελλάδα αναμένονται να φθάσουν σε πρώτη φάση μόνο 300.000 σκευάσματα του εμβολίου της Pfizer, που σημαίνει πως θα εμβολιαστούν μόνο 150.000 άνθρωποι, αφού το εμβόλιο αυτό γίνεται σε δύο δόσεις.

Κατά τον Στέλιο Πέτσα, αυτό σημαίνει πως αλλάζουν οι σχεδιασμοί της ελληνικής κυβέρνησης. Αφενός ο εμβολιασμός θα αρχίσει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά θα αφορά λιγότερα άτομα από αυτά που είχαν προϋπολογιστεί. Η πρώτη υπολογισμοί της κυβέρνησης είχαν γίνει με γνώμονα την αποστολή 500.000 σκευασμάτων εμβολίου, που θα σήμαινε πως σε πρώτη φάση θα εμβολιάζονταν 250.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. θα προμηθευτεί την ίδια μέρα με όλες τις άλλες χώρες την ποσότητα των εμβολίων της πρώτης φάσης που της αναλογούν.

 

.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .